Мати героя ДАП через 2 роки змогла побачити єдине фото загиблого сина (відео)

Офіцера поховало під уламками після другого вибуху у новому терміналі у 2015 році.

Фото: Depo.ua.Мама Героя України Івана Зубкова, який загинув у бою за Донецький аеропорт у січні 2015 року, отримала зображення дорослого сина. Так сталося, що дотепер у неї їх не було, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Заступник командира роти 90-го батальйону з псевдо "Краб" захищав в аеропорту також і журналістів. Він намагався вберегти гостей, які розповідають про війну, від чергових випадків порушення перемир’я з боку росіян і їх місцевих васалів. Невисокий, моторний – таким його можна бачити на архівних уже кадрах оборони аеропорту, а інколи можна почути тільки голос. Матері він не сказав, що воював в аеропорту, тільки вже виїжджаючи на ротацію, дав обіцянку на камеру у кузові старого обстріляного "Камаза": "Якщо треба буде, ми ще не раз сюди повернемось".

Зубков виконав обіцяне і повернувся в аеропорт менш, як за місяць, бо не зміг залишити напризволяще своїх. Офіцера поховало під уламками після другого вибуху у новому терміналі 20 січня 2015 року. Тіло довго не могли знайти, і лише на сотий день після загибелі рідні змогли поховати свого Ваню. Мама Антоніна три роки чи не щодня перечитувала SMS-повідомлення від сина: "Мама, в мене все добре, сьогодні дивись новини, цьом". Кадр из цього сюжету тепер є в матері – головна і єдина візуальна пам’ять про сина-героя.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...