Місце обов'язкового відвідування міжнародними делегаціями: На могилі Невідомого вояка у Варшаві з'явилася таблиця із вшануванням вояків, які загинули в боротьбі з УПА

Таким чинов офіційним делегаціям з Києва пропонують неодмінно кланятись тим, хто вбивав бійців українського спротиву. В той час як УПА офіційна Варшава вважає військовими злочинцями.

Фото: TVN Warszawa.При Могилі Невідомого солдата у Варшаві встановлено дві нові пам'ятні дошки, присвячені захисникам польських поселень на Волині та в Малопольському. Як повідомив держсекретар Міністерства національної оборони Польщі Михайло Дворчик, таблички розміщено з ініціативи міністра національної оборони Антонія Мацєревича, передають Патріоти України з посиланням на TVN Warszawa.

Зокрема, вони стосуються солдатів, які захищали місцеву польську громаду від українських націоналістів з ОУН та УПА, зазначив він.

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович з цього приводу написав у Facebook:

"На могилі Невідомого вояка у Варшаві (місце обов'язкового відвідування міжнародними делегаціями) з'явилася таблиця із вшануванням польських вояків, які загинули в боротьбі з УПА".

"Серед загиблих на теренах Польщі в боротьбі з українськими повстанцями найбільше було саме представників комуністичної безпеки. То ж тепер в Польщі, на державному рівні вшановуватимуться чекісти, зокрема ті, на руках яких кров польських патріотів".

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Відкочування фронту на Донецькому напрямку продовжується... Але це все ще можна виправити, - український військкор

неділя, 28 квітень 2024, 9:14

Український військовий кореспондент Богдан Мирошников у свіжому пості від ранку 28 квітня таке доповідає про ситуацію на фронті.

Народні прикмети на 28 квітня. Хто цього дня тішиться шастям

неділя, 28 квітень 2024, 7:50

Православна церква України 28 квітня за новим стилем вшановує пам'ять мучеників Максима, Квінтіліана, Зинона, Євсевія та багатьох інших. За старим стилем у свято сьогодні вшановують апостолів від сімдесяти Трохима, Аристарха і Пуда. У свято 28 квітня з...