Монетизація субсидій в Україні: Нардеп розповіла, хто отримає гроші

Бабак зазначає, що субсидії будуть направлятися на рахунки комунальних підприємств, а вже вони будуть розраховуватися цими коштами з усіма своїми постачальниками.

Фото: Самопоміч.Монетизація розрахунків за субсидіями Україні, що розпочалась з 1 січня 2018 року, буде проходити на рівні підприємств-надавачів послуг. Про це "Обозревателю" розповіла заступник голови комітету Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, народний депутат від фракції "Самопоміч" Олена Бабак, передають Патріоти України.

"Субсидії будуть направлятися на рахунки комунальних підприємств, а вже вони будуть розраховуватися цими коштами з усіма своїми постачальниками, включаючи НАК "Нафтогаз України". Не буде взаємозаліку виключно з "Нафтогазом" суми субсидії, як це було раніше. Ці субсидії будуть ресурсом у комунальних підприємств, і вже комунпідприємства з усіма своїми кредиторами будуть розраховуватися ", - пояснила нардеп. Адже раніше, зазначає депутат, великі суми субсидій могли зараховуватися за борги виключно за газ у підприємств теплопостачання, електропостачання та водопостачання.

"Так як це були великі суми, фактично у підприємств нічого не залишалося, крім обігових коштів. Як наслідок, утворилися великі заборгованості по виплаті зарплат на комунальних підприємствах. Не кажучи вже про інших кредиторів, які повинні були б надавати послуги з ремонту мереж, і т.д. Тобто всі кошти йшли на взаємозалік з "Нафтогазом" і енергетичними компаніями", - уточнила Бабак.


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...