"Москва так і не збагнула національного характеру українців": Більшість народу за повернення ОРДЛО у свої області без особливого статусу, - Бекешкіна

Одразу за Тузлівською кризою 2003 року ще не впавший тоді у маразм вождь РФ мав збагнути - віджимати в українців землю собі дорожче. Це не хапати острови у сусідів на Каспії, чи совати прикордонні стовпчики у Центральній Азії.

Фото: Информат.Згідно з дослідженням Київського міжнародного інституту соціології, переважна більшість українців виступає за повернення окупованих територій Донецької та Луганської областей на колишніх умовах. Про це на Круглому столі "Повернення окупованих територій Донбасу. Український план" заявила Ірина Бекешкіна, директор Фонду "Демократичні ініціативи», передають Патріоти України.

За її даними, думку щодо надання автономії, спеціального статусу або особливих повноважень загалом населення не підтримує. 25% вважають, що неконтрольовані території мають повернутися під контроль України, але з великими повноваженнями. За їхнє відокремлення від України - 7%, за приєднання до Росії - 2%.

"Мені здається, що особливості цього регіону, як і особливості ставлення громадян до вирішення проблем Донбасу, мають бути враховані під час вироблення повноцінної стратегії і розробки тактики повернення цих територій. Реального, а не формального повернення в український простір. І, звичайно, реалізація цієї стратегії передбачає велику роз'яснювальну роботу. Якщо метою є реінтеграція не тільки територій, але і людей", - зазначила соціолог.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Полковник "вирішує питання": Начальника ТЦК Рівного викрили в любовних пестощах з підлеглими під іконою у робочому кабінеті (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 3:25

Начальник Рівненського ТЦК підполковник Олександр Ярмошевич потрапив до сексуального скандалу. У мережі з'явилося відео, як він на робочому місці цілується з кількома колегами. Пресслужба Рівненського територіального центру комплектування та соціальної...

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...