На місці хіматаки в Сирії виявили докази причетності Москви

Дослідники виявили гексамін - його використовують при отриманні зарину сирійські військові.

Фото: РБК-Україна.На місці хімічної атаки в сирійському селищі Аль-Латаміна виявлені фрагменти радянського авіаційного детонатора АВУ-ЕТ зі слідами зарину. Це витікає із звіту Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), передають Патріоти України.

В документе взрыватель назван «металлическим предметом». На нём нашли продукты разложения отравляющего газа зарина и побочные продукты его синтеза. Кроме того, исследователи обнаружили гексамин – его используют при получении зарина сирийские военные.

На то, что на взрыватель нанесены обозначения советской авиабомбы, обратил внимание основатель группы расследователей Bellingcat Элиот Хиггинс. По его словам, химическая атака в селении Аль-Латамине была совершена тем же боеприпасом, что и в Хан Шейхуне, где от зарина погибли более 80 жителей. Селение Аль-Латамина находится примерно в 15 километрах от Хан-Шайхуна.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ніндзя" летить на тисячу кілометрів: Україна створила ударний дрон зі спортивного літака (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 15:05

Західні спеціалісти захоплені винахідливістю українських розробників, які могли перетворити спортивні літаки на ударні дрони для атак на НПЗ. Про це йдеться в матеріалі видання Forbes, передають Патріоти України. Зокрема, журналісти проаналізували декі...

Ексзаступник начальника Генштабу назвав найкращий напрямок для контрнаступу ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 14:50

Найвдалішим рішенням буде почати контрнаступ Сил оборони України з лівобережжя Дніпра, а далі перейти на південь у напрямку Криму. Таку думку висловив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко, пе...