НАБУ працює: В Україні вперше судитимуть екс-чиновника, котрий збрехав у е-декларації

Детективи НАБУ доправили до суду обивнувальний акт, складений за результатами аналізу даних в електронних деклараціях представників влади.

Фото: Прямий.Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування за фактом декларування недостовірних відомостей колишнім главою одного з міських судів Луганської області. Обвинувальний акт у цій справі направлено до суду. Це - перше звинувачення у справі, яке детективи НАБУ відкрили за результатами аналізу даних в електронних деклараціях представників влади, зазначає прес-служба НАБУ, передають Патріоти України.

Судді у відставці інкримінується вчинення злочинів, передбачених ст.366-1 і ч.2 ст.368-2 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації та незаконне збагачення). Максимальне покарання за цими статтями становить до п'яти років позбавлення волі.

За даними слідства, суддя у відставці не вніс в електронні декларації за 2015-2016 роки відомості про транспортні засоби та об'єкти нерухомості, що знаходяться у нього в користуванні, а також про майно, яке перебуває у власності та користуванні його колишньої дружини, на загальну суму понад 17 млн грн.

Як зазначають уНАБУ, подружжя розірвало шлюб ще в 2011 році, але і в подальшому проживали однією сім'єю.

"Досудове розслідування кримінального провадження за вказаними фактами детективи НАБУ почали в листопаді 2016 року на підставі звернення та матеріалів, наданих Управлінням аналітики і обробки інформації Національного бюро. У липні 2017 року служителю Феміди повідомлено про підозру у вчиненні вказаних злочинів", - йдеться у повідомленні.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...