"Нахабний корупційний клубок на самій верхівці влади": Журналістка розповіла про броневики Порошенка (фото)

Гарант продав армії (прикордонникам) бойові машини за захмарними цінами.

Фото: 24tv.ua.

"Друзі, що я знайшла. Цей корупційний клубок на самій верхівці влади діє нахабно, бо знає, що залишиться безкарним. Але колись покарання буде", - пише на своїй сторінці у Фейсбук журналістка Тетяна Висоцька, передають Патріоти України.

"Йдеться про ті самі бронемашини Порошенка, які він продав армії (прикордонникам) за захмарними цінами.

Так ось, я виявила, що вже після відкриття НАБУ справи щодо закупівлі бронемашин за завищеною ціною у президентського заводу «Ленінська кузня» (справа була відкрита у березні 2016 року), Кабмін спеціально під параметри президентського заводу ЗАДНІМ ЧИСЛОМ вніс зміни у план заходів інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону у прилеглих до Криму та районів АТО територіях – підлаштувавши їх під ціни і умови президентського заводу!
Ви уявляєте собі?

Отже, 14 травня 2015 року розпорядженням Кабміну був затверджений план заходів щодо облаштування кордону з Росією на територіях, прилеглих до зони АТО і Криму.

Ним (пункт 10 частина 3) передбачалося протягом 2015-2018 років закупити для Держприкордонслужби 190 (!!!) бойових дистанційних модулів, обладнання в підрозділах охорони кордону, центрах спостереження.
На це з бюджету виділялося 898,3 тис.грн.

Вже у 2015 році планувалося закупити для Харківського прикордонного загону 34 бойових модулі за ціною 161,5 млн грн.

Ціна одного модуля для прикордонників планувалася у сумі 4,75 млн грн.

І тут на арену виходить завод президента.

5 і 30 листопада 2015 року він укладає угоди з Держприкордонслужбою на поставки ЧОТИРЬОХ БКМ «Тритон-0103» (бойовий самохідний броньований транспортний засіб з озброєнням) на загальну суму в 59,504 млн грн.

Замість 34 бойових модулів в 2015 році прикордонники отримали 4 бойових модуля (разом з бронемашиною) у 2016-му.

Більш того, на момент передачі армії, президентські бронемашини не були офіційно введені в експлуатацію!
Тому протягом 2016 року вони НЕ ВИКОРИСТОВУВАЛИСЬ, про що свідчать дані акту аудиту ефективності використання Адміністрацією Державної прикордонної служби України бюджетних коштів на заходи з інженерно-технічного облаштування кордону.

Виявивши ці факти, ще 29 березня 2016 року, НАБУ відкриває кримінальне провадження «за фактами розтрати грошових коштів Державного бюджету України, вчиненого в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, службового підроблення, нецільового використання бюджетних коштів та фіктивного підприємництва, вчинених під час інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції та Автономної республіки Крим».

Що робить на це влада? Вносить зміни до планів облаштування кордону з Росією!

28 грудня 2016 року з’явилося розпорядження за підписом Гройсмана, яке внесло зміно у текст розпорядження Кабміну №439-р, яким затверджувався план заходів щодо облаштування кордону з Росією.

Замість 190 запланованих бойових модулів на кордоні, Гройсман пише 68. Цифру 34, заплановану на 2015 рік, міняє на 4. І в план вписує ціну, встановлену заводом президента - 58 мільйонів за 4 одиниці (а не 34 бойових модулі за ціною 161,5 млн грн, як планувалося раніше).

А що це значить? Що замість 190 бойових точок за наступні роки наші прикордонники отримають лише 68. В три рази менше, розумієте? На кордоні. З Росією.
А що таке? Зате президент заробить.

Тим часом платні боти на Фейсбуку вже виставляють дурнями слідчих НАБУ та таких, як я, журналістів. Мовляв, чи ви не знаєте різниці між бронемашиною і бойовим модулем?
Боти написали свої тексти – і пішли пити чай. Для них – це лише можливість заробітку. Веселі і дотепні коментарі.
А чому б не замислитися і не зрозуміти, що за цим всим стоїть банальне бажання президента отримати замовлення для свого заводу.

Гроші ціною обороноздатності держави. Як так може бути ПІД ЧАС ВІЙНИ. Та і в мирний час це – ЗЛОЧИН!

Я хочу, щоб ця справа була доведена до кінця, і щоб сіли не лише безпосередні виконавці, а й кінцеві бенефіціари".

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...