Нардеп Соболєв заявив про заколот проти себе у Раді (відео)

Він зазначив, що його посаду пропонують представнику від "Радикальної партії" Олега Ляшка.

Фото: ria.com.ua.Нардеп від партії "Самопоміч" Єгор Соболєв заявив, що нардепи від "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту" збирають підписи, щоб звільнити його з посади голови парламентського комітету з протидії корупції. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Взагалі мені цим погрожують з весни. Але зараз підготовка активізувалася. Колеги по комітету, делеговані до нас "Блоком Петра Порошенка" та "Народним фронтом", розповіли, що їх примушують поставити підписи під зверненням до Парламенту з проханням призначити іншого голову", - написав Соболєв.

Він зазначив, що цю посаду пропонують представнику від "Радикальної партії" Олега Ляшка.

Нардеп вважає, що причина змови в його позиції щодо створення антикорупційного суду, призначенні аудитора для Антикорупційного бюро та в позиції щодо законодавства про е-декларування.

"Ми вже півтора роки не дозволяємо покреслити законодавство про е-декларування. Зокрема, втілити ідею Анатолія Матіоса звільнити від обов'язку показувати свої статки та майно посадовців, що "виконують завдання в інтересах оборони та безпеки держави". Як Ви розумієте, всі топ-корупціонери одразу стануть такими "оборонцями", - сказав він.

"Для звільнення мене потрібне 226 голосів членів Парламенту. Топ-корупціонерам, які збирають ці голоси, я хочу сказати: вдасться вам це чи ні, ваша система управління державою приречена", - заявив Соболєв.

Водночас, за словами депутата від "Народного фронту" Леоніда Ємця, рішення про звільнення Соболєва може прийматися лише комітетом.

Він зазначив, що на засіданні фракції питання про звільнення Соболєва не піднімалося.

"На сьогодні офіційно питання такого роду на фракції не піднімалося. Вперше від вас про це чую", - відповів Ємець на запитання журналіста "Української правди".

Депутат від БПП Сергій Лещенко, який є членом згаданого комітету, підтвердив що подібні пропозиції були депутатам від провладних партій. Хоча особисто до нього ніхто за підписом не підходив.

Інші члени комітету, депутати від БПП Юрій Буглак та Олег Барна поки не знайшли часу для коментаря щодо пропозицій про звільнення Соболєва.

Депутат від "Народного фронту" Юрій Тимошенко, який теж є членом комітету з питань протидії корупції, відмовився від коментарів на цю тему.

"Юрій Володимирович поки не буде коментувати це питання", - відповіла помічник депутата Тетяна Іваночко.

На запитання, коли він зможе коментувати заяви Соболєва про його можливе звільнення, відповіла: "хоча б поки відповідна пропозиція не буде винесена на обговорення комітету".


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як радянська влада влаштувала першотравневий мітинг, приховуючи катастрофу на ЧАЕС: Шокуючі подробиці

неділя, 28 квітень 2024, 17:00

Офіційна інформація про те, що на ЧАЕС сталася аварія з’явилася лише ввечері 28 квітня та обмежилась 15-секундним повідомленням, в якому йшлося про пошкодження атомного реактора та про те, що вживаються всі необхідні заходи. Попередження про небезпеку ...

Зараз окупанти дуже активно атакують нашу будівельну техніку - військовий експерт

неділя, 28 квітень 2024, 16:41

Військовий експерт у галузі зв’язку, РЕР та РЕБ Сергій Бескрестнов із позивним Флеш в інтерв'ю Radio NV розповів, що окупанти зараз атакують українську будівельну техніку, передають Патріоти України. «Зараз рашисти дуже активно атакують нашу будівельну...