"Нарешті на свободі": Терористи "ДНР" звільнили відомого українського науковця

Козловський перебував у полоні сепаратистів з січня 2016 року.

Фото: Новинарня.Терористи "ДНР" включили в списки на обмін полоненими українського релігієзнавця Ігоря Козловського, який незаконно утримується в полоні в Донецьку. Про це заявив лідер організації "Український вибір", представник України на переговорах у Мінську Віктор Медведчук, передають Патріоти України з посиланням на "КП".

"Чи є Козловський серед 94 осіб? Є. А більшого сказати зараз не можу. Вважаю, що називати прізвища поки не маю права", - сказав він, відповідаючи на питання про те, чи є в списках на обмін будь-які відомі люди.

Медведчук також зізнався, що припинив зустрічатися з родичами полонених.

"Раніше зустрічався, потім припинив цю практику. Не хочу і не можу брехати, а говорити правду зазвичай не можемо. Як пояснювати родичам, що ми не можемо і чому не можемо повернути тих, хто їм такий дорогий?" - пояснив він.

За словами Медведчука, близько сотні осіб, видачі яких вимагають терористи, відмовилися повертатися на непідконтрольну територію. У свою чергу з українських полонених, за його інформацією, відмовилася покидати ОРДЛО лише одна людина.

Нагадаємо, Ігор Козловський - український вчений і громадський діяч, кандидат історичних наук, президент Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних стосунків, керівник Донецького обласного відділення Української асоціації релігієзнавців. Був захоплений терористами у січні 2016 року.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...