"Наступного тижня нардепи спробують звільнити директора НАБУ" - Шабунін (відео)

Експерт зазначив, якщо знищити НАБУ, то зникає можливість легітимно у законний і мирний спосіб почистити цю політичну еліту.

Фото: Львівський портал.Голова громадянської організації "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін розповів про подальшу долю НАБУ та як зупинити політичну еліту в інтерв’ю 24 Каналу, передають Патріоти України.

Про НАБУ

– Не просто депутати зареєстрували закон, а голови двох найбільших коаліційних фракцій – Артур Герасимов, голова "БПП", та Максим Бурбака, голова фракції "Народний фронт". Вони зареєстрували законопроект, який дозволяє Президенту без аудиту звільнити директора бюро. Я вам гарантую, що завтра цей законопроект буде прийнято, а наступного парламентського тижня вони спробують звільнити Артема Ситника.

Єдине, що може зараз забезпечити зберегти НАБУ, – це мирні масові заходи. Немає іншого способу.

– Позавчора була заява Держдепартаменту США на найвищому рівні з цитатою державного секретаря: "Не чіпайте НАБУ". Вчора була заява ЄС – не чіпайте НАБУ, це закінчиться тимчасовим зупиненням безвізу. А сьогодні ввечері законопроект, який в дипломатичному світі, – плювок в обличчя й американцям, і ЄС.

Про політичну еліту

– У такому розкладі сподіватися на західних партнерів немає сенсу. Все, що вони могли, вони зробили. Далі вони просто будуть карати нашу владу, а ми будемо це відчувати, за те, що вони переступили межу. Але це не зупинить їх. Зупинити Петра Порошенка, Арсена Авакова, Юрія Луценка і всю цю камарилью від знищення НАБУ можуть масові мирні протести на вулицях.

Коли знищити НАБУ, то зникає можливість легітимно у законний і мирний спосіб почистити цю політичну еліту. Я переконаний, що фальсифікація виборів Президента точно на 100% приведе до революції. В Україні немає іншого сценарію. Хотілося б, щоб ми це робили не через революцію, яка буде неконтрольованою через 2 роки, а не допустили до неї зараз.

– За 3-4 роки світ піде ще далі від нас. І наздоганяти його ми будемо не 15 років, а 50 років. У нас немає розкоші попускати Порошенку, Авакову і всій цій братії можливість знищувати все те, що ми так важко всі разом віддавали після Революції.

Якщо ми зараз не зупинимо відкат, то, скоріш за все, ми втратимо всі здобутки, отримані після Майдану, в тому числі безвіз та підтримку Заходу. Але це не означає, що, дякуючи Майдану, ми не зробили цей величезний крок вперед. Ми його зробили.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів – ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...