Нацбанк підвищить облікову ставку до Нового року

У НБУ пояснили, що проведення більш жорсткої монетарної політики необхідно для зниження інфляції.

Фото: РИА Нововсти.Національний банк України з 15 грудня підвищує облікову ставку з 13,5% до 14,5% річних. Про це сказано в повідомленні прес-служби регулятора, передають Патріоти України.

У НБУ пояснили, що проведення більш жорсткої монетарної політики необхідно для зниження інфляції до цільового рівня в середньостроковій перспективі, з урахуванням посилення інфляційних ризиків.

Регулятор зазначив, що протягом останніх двох місяців темпи споживчої інфляції знижувалися повільніше, ніж прогнозувалося.

"З огляду на необхідність нівелювати вплив певних ризиків і забезпечити спадний тренд інфляції до цільових показників, Національний банк вважає за необхідне підвищити облікову ставку до 14,5% річних", - сказано в повідомленні НБУ.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...