Нацгвардійцям дозволили застосовуввати водомети, але заборонили використовувати сьозогінний газ у натовпі

Кабмін затвердив правила застосування й перелік спецзасобів, які можуть застосовувати військові Нацгвардії.

Фото: Прямий.Кабінет Міністрів дозволив військовослужбовцям Національної гвардії застосовувати водомети, але заборонив застосовувати сльозогінний газ у юрбі. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, передають Патріоти України.

Кабмін затвердив правила застосування й перелік спецзасобів, які можуть застосовувати військові Нацгвардії.

Так, їм дозволено використовувати гумові й пластикові кийки, електрошокери, наручники (сітки для зв'язування), службових собак і коней, засоби акустичного й мікрохвильового впливу, гранати й боєприпаси світлошумової й димової дії, а також пристрої для відстрілювання гумових куль.

Крім того, Нацгвардії дозволено використовувати водомети й бронемашини (без штатного озброєння).

При цьому водомети заборонено застосовувати, якщо температура повітря нижче +10 градусів.

Відповідно до затверджених правил, перед застосуванням спецзасобів військові Нацгвардії зобов'язані не менш як 2 рази через гучномовець попередити порушників про це.

Також після застосування спецзасобів нацгвардійці зобов'язані в найкоротший термін забезпечити надання медичної допомоги потерпілим.

Заборонено застосовувати спецзасоби в навчальних закладах, лікарнях, дипломатичних представництвах (без їх письмової згоди).

Заборонено застосовувати наручники більше ніж на 2 години, заборонено бити кийками по голові, шиї, ключиці, статевим органам і по животу, заборонено застосовувати світлошумові пристрої на відстані ближче 2 м.

Заборонено застосування засобів сльозогінної й подразливої дії у юрбі.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...

"Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - Сергій Фурса

середа, 24 квітень 2024, 0:15

"І трошки про репресії на мінімалках проти тих, хто за кордоном. Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує: