НБУ назвав винуватців падіння гривні

​Однією з основних причин ослаблення курсу гривні в грудні є збільшення закупівель напередодні великих свят.

Фото: Укрінформ.Ослаблення курсу гривні в грудні пов'язане з активізацією Міністерства фінансів щодо виконання видаткової частини бюджету і збільшенням закупівель напередодні великих свят. Про це заявив в.о. глави Національного банку України Яків Смолій, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Кінець року - традиційний, нічого специфічного не відбувається", - сказав він на зустрічі з членами Європейської бізнес асоціації.

При цьому Смолій наголосив, що у разі дуже великих коливань Нацбанк виходив і буде виходити на ринок для їх згладжування.

За його словами, загалом в поточному році стабільна ситуація на валютному ринку дозволила центробанку купити в резерви майже $1,5 млрд.

Коментуючи вихід курсу гривні на готівковому ринку до рівня 28 грн/$ при закладеному урядом в держбюджеті-2017 прогнозі офіційного курсу гривні на кінець цього року в 27,8 грн/$, Смолій наголосив, що Нацбанк не прогнозує курс національної валюти.

Він зазначив, що середньорічний курс гривні в поточному році становить 26,5-26,7 грн/$ при закладеному 27,2 грн/$ у держбюджеті-2017.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ракети ATACMS більш ефективні, але ця зброя теж не зашкодить: Експерти поділилися думками щодо авіабомб Paveway

четвер, 25 квітень 2024, 21:29

До нового пакету військової допомоги Україні від Великої Британії увійдуть авіабомби з лазерним наведенням Paveway IV. Про це пише Business Insider із посиланням на міністерство оборони країни. Засновник аналітичного центру European Resilience Initiati...

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...