"Не без "рюкзаків Авакова"": Лещенко розповів, чому НАБУ трясе завод Порошенка"

Суд надав тимчасовий доступ детективам НАБУ до документів заводу "Кузня на Рибальському", який належить президенту Петру Порошенку і народному депутату Ігорю Кононенку.

Фото: nahnews.org.Якщо зловживання в розтраті державних коштів "Ленінською кузнею", акціонером якої є Порошенко, доведуть, то виникнуть неприємні питання до президента. Справа із закупкою бронемашин дуже схожа на "справу рюкзаків". Але НАБУ не має права розслідувати діяльність чинного президента. Таку думку висловив народний депутат Сергій Лещенко, передають Патріоти України з посиланням на "24 Канал".

За словами парламентаря, НАБУ займається своєю справою і розслідує підозри в корупційних діяннях з боку Міністерства оборони. В даному випадку – завищення вартості військової техніки.

Логіка корупційного зловживання закупки бронемашин схожа із "справою рюкзаків". Рюкзаки виготовлялися фірмою сина міністра внутрішніх справ Авакова, а тут – військова техніка – заводом Порошенка, – вважає Лещенко.

Як зазначає народний депутат, якщо зловживання доведуть, то наслідком буде відкриття кримінального провадження за статтею 191 частина 5 КПК – розтрата чи заволодіння державними коштами. Звинувачення за аналогією "справи рюкзаків", де підозрюють заступника міністра внутрішніх справ і виконавця держзамовлення, можуть висунути представнику Міністерства оборони і керівництву заводу.

А до акціонерів заводу – Петра Порошенка і народного депутата від БПП Ігоря Кононенка, переконаний Сергій Лещенко, виникнуть неприємні запитання.

Нагадаємо, Солом'янський райсуд Києва надав тимчасовий доступ детективам Національного антикорупційного бюро до документів заводу "Кузня на Рибальському" (колишня "Ленінська кузня"), який належить президенту Петру Порошенку і народному депутату Ігорю Кононенку. За даними слідства, в листопаді 2015 року військова частина 1498 підписала два договори із заводом на загальну суму 59,5 мільйона гривень. Вартість одного бойового дистанційного модуля повинна була становити 4,75 мільйона гривень. Фактично вартість становила 14,876 мільйона гривень.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...