"Неймовірно, але реальність": Трьох емігрантів з Росії, які були бійцями "Правого сектору", внесли у списки на видачу РФ

Розвідники з ДУК, які ходили в ДРГ, потрапили у списки кандидатів на обмін.

Фото: Молодий буковинець.Ольга Шевельова (позивний Хільда), Павло П'ятаков (позивний Рагнар) та Анастасія Леонова, які емігрували з Росії, внесені в списки кандидатів на обмін полоненими. Про це на сторінці у Facebook написав громадський активіст, історик Павло Шехтман, передають Патріоти України.

"Новина, що здається неймовірною, але, на жаль, реальна. Три бійціі "Правого сектору", розвідники, які ходили в ДРГ, внесені в списки кандидатів на обмін. Тобто - НА ВИДАЧУ РОСІЇ.

Ольга Шевельова (позивний Хільда) - в минулому журналіст у Росії, займалася Чорнобилем, опублікувала в "Новій газеті" відкритий лист чорнобильців Путіну, після чого в неї почалися проблеми. Вона поїхала в Україну і вступила в ДУК ПС.

Павло П'ятаков (позивний Рагнар) - радикал-революцонер з Примор'я, здається, був опосередковано пов'язаний із відомими "Приморськими партизанами". Був важко контужений на Сході, внаслідок чого онімів.

Анастасія Леонова, також емігрантка з Росії, волонтер-санінструктор у ДУК ПС.

Всі він були пов'язані з Лісником, були заарештовані у його справі, а коли стало зрозуміло, що справа явно розвалюється - їх вирішили позбутися ось таким чином.

При тому всім їм Міграційна служба відмовила в статусі біженця під трафаретним приводом - вона не побачила, що їм у Росії загрожує якась небезпека. Нагадую, до речі, що "Правий Сектор" у РФ - така ж заборонена організація, як ІДІЛ, і просто сам факт зв'язку з ним тягне за собою кримінальну відповідальність.

На заперечення, що це ж люди, які воювали за Україну і проливали при її захисті свою кров (П'ятаков віддав за неї своє здоров'я), - чиновники Міграційної служби відповідають трафаретно: мовляв, вони добровільно приїхали, їх ніхто не кликав, тому перед ними ніхто нічим і не зобов'язаний, а воювали вони не з ідейних міркувань (ідейних міркувань у Міграційній службі бачити не бажають), а просто так, напевно, для розваги.

Розгляд справи Пятакова відбудеться 20 грудня в Окружному адміністративному суді Києва, (вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1,) 16-30, кабінет 9.

Адвокат Олексій Скорбач, який принципово веде справи політичних біженців, обіцяє дійти, в разі чого, до Страсбурзького суду".


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала, - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...