"Неправильне тлумачення відеоматеріалів": В ОБСЄ пояснили, що означали дружні обійми спостерігача місії з терористом "ЛНР"

В Організації зазначили, що їм "шкода", що вся увага була прикута до цього механічного жесту.

Фото: "Фокус".Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ дала офіційне роз'яснення з приводу опублікованих відеоматеріалів, де спостерігач Місії спілкується з бойовиками «ЛНР» при передачі українській стороні тіл загиблих військових ЗСУ поблизу селища Щастя, передають Патріоти України.

«У відповідь на неправильне тлумачення відеоматеріалів, де зображено спостерігача СMM, який 25 листопада сприяв передачі останків військовослужбовців Збройних сил України поблизу Щастя, СMM хотіла б уточнити:

Чоловік, з яким вітається спостерігач СMM, є членом організації, що займається ексгумацією, передачею тіл та обміном полоненими/затриманими. Спостерігач Місії співпрацює з цією особою та організацією з 2015 року задля того, щоб затримані учасники бойових дій могли повернутися додому або щоби скорботна родина могла хоча б частково примиритися зі втратою рідної людини.

З відеоматеріалів видно, як спостерігач припустився необачності (з цього приводу ведеться внутрішня робота з метою недопущення її повторення). Шкода, що вся увага була прикута до цього механічного жесту. Це був мимовільний жест, притаманний для багатьох людей, які раніше служили в збройних силах; він у жодному разі не свідчить про схвалення або навіть прихильність до будь-якої позиції чи точки зору. Він, звичайно, не повинен відволікати увагу від тієї важливої роботи, яку виконують спостерігач і його колеги».

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У нинішньої молоді не країна головна цінність": Російський депутат видав чергову маячню про "правильний світогляд"

вівторок, 23 квітень 2024, 21:53

"А якщо завтра велика війна? А якщо завтра у похід? Хто воюватиме? В нас покоління 30 років виховувалося. У нас якась головна цінність? Життя – головна цінність!" А мене з дитинства виховували: у мене спочатку країна, потім мої рідні та близькі, потім ...

"Ой, мама, я домой хочу!": Росію накрив руйнівний ураган з градом (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 21:01

Після масштабних повеней до Росії прийшли урагани - негода розгулялася в Татарстані, є руйнування. Про це повідомляє низка інформ-ресурсів, передають Патріоти України. "Ураган у Татарстані, зараз він рухається на Казань. Влада закликає мешканців сидіти...