Невеликі обсяги поставок, порівняно з кількістю танків Росії: Волкер вважає, що США постачають Україні замало зброї

Спецпредставник Держдепартаменту США зауважив, що поставки зброї США Україні є, насамперед, політичним кроком, а тому вони наразі є незначними.

Фото: 24 Канал.Обсяги поставок Сполученими Штатами зброї Україні досить невеликі, порівняно з кількістю танків, які РФ розмістила на Донбасі. Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер в інтерв'ю "Русской службе Би-би-си", передають Патріоти України.

"Ми запропонували Україні оборонне озброєння. Наприклад, протитанкову зброю. Її можна використовувати лише якщо на вас йдуть танки. І досить невеликі обсяги поставок, порівняно з кількістю танків, що Росія розмістила на сході України", - зазначив дипломат.

За його словами, поставки зброї США Україні є, насамперед, політичним кроком.

"Безумовно, все це озброєння не ефективне для наступальних операцій і ескалації конфлікту. Але я сподіваюся, що наш крок демонструє наявність серйозної політичної підтримки суверенітету і територіальної цілісності України", - сказав Волкер.

"Україна, будучи самостійною країною, має право захищати себе від агресії. І вона має право шукати допомоги в інших країн, щоб закрити прогалини в своїй обороні. І у Києва є такі прогалини. США та інші країни намагаються допомогти їх закрити", - додав представник Держдепартаменту.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...