Німецька контррозвідка заявила про загрозу терористів з Чечні та Дагестану у ФРН

За даними спецслужби, кількість ісламістів з північнокавказьких російських регіонів становить у Німеччині близько 500 осіб.

Фото: iPress.ua.У Німеччині зростає загроза тероризму зі сторони ісламістів, у тому числі вихідців із Північного Кавказу, які мають досвід бойових дій в Іраку і Сирії. Таку заяву 10 грудня зробило Німецьке Федеральне відомство по захисту конституції, повідомляє DW, передають Патріоти України.

"Вони загартовані в боях, потенціал небезпеки від них високий", – заявив голова контррозвідувальної служби ФРН Ганс-Георг Маасен.

За даними спецслужби, кількість ісламістів з північнокавказьких російських регіонів Чечня, Дагестан та Інгушетія становить у Німеччині близько 500 осіб. Маасен наголосив на їх схильності до "насильства, бойових мистецтв і зброї".

У німецькій контррозвідці вважають, що зосереджені терористи здебільшого у східнонімецьких землях Бранденбург і Берлін, окремі осередки є і на заході країни – в землі Північний Рейн-Вестфалія, а також Гамбурзі та Бремені.

За словами Маассена, одним із факторів, що впливають на посилення ісламістських мереж, є салафізм – особливо консервативна течія мусульманства. Кількість прихильників цієї течії у Німеччині станом на грудень 2017 року оцінюють у рекордні майже 11 тисяч – на тисячу більше, ніж у 2016 році.

Глава німецької контррозвідки додав, що радикалізації сприяють особисті зв'язки, релігійні контакти і традиційні кланові структури. Наголошується, що перш за все людей радикалізують не в мечетях, а в інтернеті.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 3 травня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:05

Ще один випуск огляду ситуації в зоні бойових дій. Також приділив наприкінці увагу питанню формування групи військ "Північ" та її загрози Харкову. Особливо хочу звернути вашу увагу на те, що завтра хочу записати відео у форматі відповідей на ваші пит...