Нотаріус отримав три роки ув'язнення за протизаконне оформлення громадянства Угорщини українцям

Українські друзі попросили нотаріуса допомогти їм отримати громадянство Угорщини і передавали йому 500 євро за послугу.

Фото: NewsOne.Нотаріуса одного з прикордонних сіл Угорщини засудили на три роки позбавлення волі за неправомірну допомогу в отриманні громадянства Угорщини для українців, передають Патріоти України з посиланням на Mukachevo.net.

Його колега-посередник отримав рік умовно. Рішення суду не є остаточним, - повідомив представник суду в м. Ніредьгаза Аттіла Тома.

Як зазначається у справі, українські друзі попросили нотаріуса допомогти їм отримати громадянство Угорщини, хоча вони не відповідали законодавчим вимогам. Посередник отримав і передав нотуріусу 500 євро за кожну особу.

Всього стало відомо про 11 випадків отримання громадянства за хабар. Цікаво, що нотаріус видавав квитанцію про отримання грошей, з відповідною печткою, яка не фігурувала у реєстрі мерії.

Посередник отримав менший строк, оскільки розповів у суді про всі нюанси злочину.


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...