"Нова курортна родзинка - імператриця Сісі": На Закарпатті урочисто відкрили історичну скульптуру (фото)

Крім того, під скульптурою протікає джерело, також назване на честь Єлизавети Баварської, що має цілющі властивості.
Фото: "Закарпатський Кореспондент".Сьогодні, 12 листопада, чергову історичну скульптуру відкрили у парку Шенборна у «Воєводині», передають Патріоти України з посиланням на "Закарпатський Кореспондент".

Дату урочистостей не обрали випадково – цьогоріч виповнюється 180 років від народження Єлизавети Баварської, а також захід приурочили до 4-ї річниці відкриття парку Шенборна. Відтепер туристи можуть оцінити і нову родзинку колоритного Закарпаття – пам’ятник Сіссі (Єлизаветі Баварській – імператриці Австрії, дружині імператора Франца Йосифа I). Скульптуру виготовили з архітектурного бетону, робота тривала близько року. Ідея та розробка макету належить відомому закарпатському скульптору Михайлу Колодку.

Урочисте відкриття провели туризмознавець Федір Шандор та меценат Сергій Мошак. Присутнім розповіли про відому історичну постать – імператрицю Сіссі та навіть почастували її улюбленою кавою за особливим рецептом.

Крім того, у низовині, над якою височіє скульптура, протікає джерело, також назване на честь Єлизавети Баварської. За легендою, джерело Сіссі допомагає при розладах травлення.

Також, як відомо, два роки тому у парку Шенборна у «Воєводино» був урочисто відкритий пам’ятник імператору Австро-Угорщини Францу Йосифу. Тоді йшлося про те, що до пари Францу Йовжку (як історичну постать називають на Закарпатті) варто б поставити і його кохану Сіссі.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...