"Новорічне перемир'я" на Донбасі: У Мінську домовилися про припинення вогню на період зимових свят

Крім того, українці висловили обурення одностороннім рішенням РФ щодо виведення своїх представників зі складу СЦКК.

Фото: Прямий.Тристороння контактна група у Мінську підтвердила необхідність провести обмін заручниками до новорічних свят і припинити вогонь з півночі 23 грудня. Про це повідомила у Facebook 20 грудня речник представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер, передають Патріоти України.

"ТКГ за участі представників ОРДЛО, підкреслює необхідність забезпечення миру та спокою у зв'язку з прийдешніми різдвяними і новорічними святами та, користуючись раніше досягнутими домовленостями і зобов'язаннями сторін, зокрема, підтверджує їхню відданість дотриманню всеохоплюючого, сталого та безстрокового режиму припинення вогню, починаючи з опівночі 23 грудня 2017 року за київським часом", – пише Оліфер.

"Крім того, висловлено спільну відданість повному виконанню Мінських домовленостей" - зазначає вона.

Українська сторона також висловила обурення одностороннім рішенням РФ щодо виведення своїх представників зі складу СЦКК.

"Вважаємо цей крок порушенням зобов'язань РФ, які та взяла на себе в рамках Нормандського формату та Мінського процесу", – наголошують українці.

За словами Оліфер, це рішення значно збільшує ризики ескалації конфлікту та становить загрозу безпеці СММ ОБСЄ на території ОРДЛО.

Наслідком таких дій РФ стало зокрема загострення безпекової ситуації.

"Режим сталої тиші відсутній, з боку НЗФ ОРДЛО є тривожна тенденція до відновлення обстрілів населених пунктів. Лише 19 грудня 2017 року по н.п. Зайцево було випущено 20 реактивних снарядів РСЗВ БМ-21 "Град", а 18 грудня 2017 року по Новолуганському - 40 реактивних снарядів РСЗВ БМ-21 "Град", – наголошує українська сторона.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...