Очільник ДБР Роман Труба розповів у інтерв'ю про те, як його призначали на посаду голови "українського ФБР"

Швидко почали ширитися чутки: нібито Труба є «предметом компромісу» між БПП і НФ, які наче «контролювали» весь – від початку до кінця – процес створення ДБР; нібито він – креатура Турчинова і кум Пашинського та й загалом персонаж несамостійний.

Фото: InfoResist.16 листопада конкурсна комісія (що засідала понад рік) нарешті визначилася з особою очільника Державного бюро розслідувань. Ним став не Олексій Горащенков, якого лобіювала АП. Не Анатолій Матіос, якого на цю посаду багато хто пророкував. Головою ДБР було обрано маловідомого широкому загалу Романа Трубу – львівського прокурора, що працював в ГПУ за часів Махніцького, а потім перейшов у приватну фірму, передають Патріоти України з посиланням на LB.

Швидко почали ширитися чутки: нібито Труба є «предметом компромісу» між БПП і НФ, які наче «контролювали» весь – від початку до кінця – процес створення ДБР; нібито він – креатура Турчинова і кум Пашинського та й загалом персонаж несамостійний.

Аби розібратися із всім цим, LB.ua вирішив поспілкуватися з Романом Трубою напряму. Також – обговорити його бачення становлення та розвитку відомства, яке з часом має стати головним правоохоронним органом країни. Органом, що здатен притягнути до відповідальності навіть Президента та Прем'єр-міністра, не кажучи вже про голову НАБУ чи інших чиновників категорії «А». Здатен – так. Але чи зможе? Як і ким наповнюватиметься, як працюватиме, на що робитиме наголоси? Про все це – у першому, в якості очільника ДБР, програмному інтерв'ю Романа Труби.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ветеран СЗР назвав країни, які можуть допомогти Росії напасти на сусідів у Європі

субота, 27 квітень 2024, 17:44

Союзники України на третій рік війни почали розуміти, що Росія становить для них загрозу. І допомога США на $61 млрд вказує на те, що червоні лінії для Заходу поступово стираються, а це грає на користь Україні. Про це в інтерв’ю «Телеграфу» розповів ве...

Агресору урізали наступальний потенціал: На Росії знищено склад з модулями для КАБів - війскор (відео)

субота, 27 квітень 2024, 17:16

Під час атаки на військовий аеродром Кущевська у Краснодарському краї РФ було знищено склад обладнання для переобладнання бомб. Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко у Telegram в суботу, 27 квітня. . "На аеродромі в станиці Кущевська сьогодні (в...