"Одна з найуспішніших операцій цієї війни": Волонтери розповіли, як ЗСУ розгромили сепаратистів (фото)

Завдяки операції були зайняті важливі населені пункти і висоти.

Фото: Знай,юа.У зоні АТО на Донбасі 24-й окремий штурмовий батальйон "Айдар" на Світлодарській дузі здійснив успішний прорив, просунувшись вперед на кілька кілометрів, проте волонтери повідомили про загибель чотирьох бійців. Про це повідомляє у Facebook волонтерське співтовариство "Повернись живим", передають Патріоти України.

"Одна з найуспішніших операцій цієї війни... Недарма на їхньому шевроні написано: "З нами Бог". Останні три доби Бог насправді був з ними. Вийти по правому флангу на кілька кілометрів вперед без втрат, та ще й на такому напрямку - ось, що таке успіх. Хоча, ні. Це не просто успіх - це феноменальна військова операція. Особливо, якщо врахувати, що 11 місяців тому штурм місцевості під назвою "ліс дурнів" не мав успіху: сили ЗСУ не змогли закріпитися у напрямку населеного пункту Калинове, уздовж Дебальцевої траси", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають волонтери, завдяки операції батальйону "Айдар" під командуванням і прикриттям 54-ї механізованої і 128-й гірсько-піхотної бригади, на Світлодарськійдузі були зайняті важливі населені пункти і висоти.

"Тепер на карті можна спостерігати чудовий плацдарм для подальшого встановлення українського прапора в населеному пункті Гольмівське, куди зараз відступили російські найманці і терористи псевдореспублік", - йдеться у повідомленні.

Подальші успішні операції українських військових зі сторони Новолуганського і Зайцевого відсунуть ворога до тимчасово окупованої Горлівки. І тоді сили ЗСУ отримають міцний плацдарм для повернення багатостраждального Дебальцевого, яке, до речі, навіть по "Мінську-2", належить Україні.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...