"Они просто бежали без единого выстрела": Екс-ватажок сепаратистів розповів, як терористи ганебно тікали з поля бою

Стрєлков зізнався, що "казаки", які воювали на стороні окупантів, просто "бігли з поля бою".

Фото: "Обозреватель".Влітку 2014 року, коли діючий президент України Петро Порошенко став новим головнокомандуючим української армії, бойовики "ДНР" і "ЛНР" пустилися навтьоки зі своїх позицій на окупованій частині Донбасу, передають Патріоти України з посиланням на "ДонПрес".

Екс-ватажок "ДНР" Ігор Стрєлков (Гіркін) повідомив, що весь липень, починаючи з виходу з Слов'янська, бойовики відступали.

Він відмітив: "Я „жертвовал“ территорией, чтобы спасать свои подразделения. А "казаки", которые воевали на стороне оккупантов, просто бежали с поля боя. Допустим, центральный участок фронта между Донецком и Лисичанском удерживали казаки Козицына, они просто бежали без единого выстрела, сдав ряд важнейших населенных пунктов. Горловка единственная оборонялась, там Безлер оборонял ее, это да. Вот между Горловкой и Лисичанском не было ничего, не было у нас подразделений. Попытка послать только что сформированную роту шахтерской дивизии — 600 необученных и необстрелянных людей — закончилась в Дебальцево, она закончилась тем, что казаки сбежали, и рота сбежала тоже".

Також він підкреслив, що протистояти українським військовим вдавалося тільки на напрямках, де вдавалося зосередити хоча б пару рот, чимось підкріплених, при чому бажано рот "обстріляних".

Крім того, він додав: "Свежие формирования тут же терпели поражение и разбегались".

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...