Особиста політична драма Порошенка: Політолог розповів, хто заважає президенту

Фесенко зауважив, що "у Петра Олексійовича є чимало проблем і недоліків, але вони мають іншу природу і інші прояви, ніж у Януковича".

Фото: УНІАН.У президента Петра Порошенка є чимало проблем і недоліків, але вони мають іншу природу і інші прояви, ніж у біглого колишнього глави нашої країни Віктора Януковича. Головна проблема нинішнього українського лідера, "його особиста політична драма" - конфлікт політичних та бізнес інтересів, розповів глава правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента", політолог Володимир Фесенко на чаті в "Главреді", передають Патріоти України.

"У чому проблема? У відсутності кардинальних позитивних змін. Збереження різних негативних практик, властивих режиму Януковича, або їх часткове повернення сприймаються дуже болісно і породжують такі оцінки, як у The Washington Times (видання писало, що при Порошенку ситуація ще гірше, ніж при Януковичі - Ред.) ", - зазначив експерт.
За словами співрозмовника, "насправді, у нас позитивні зміни поєднуються з різними політико-правовими деформаціями і елементами повернення до старих практик".
"Наведу простий приклад: це дискусія про рівень корупції. У багатьох сферах корупції стало реально менше, наприклад, в держзакупівлі. Заміна ДАІ на нову патрульну поліцію також привела до кардинальних позитивних змін. Хоча завжди залишається ризик повернення корупційних практик", - додав гість.
Фесенко вважає, що "проблема - в іншому: про корупцію стали набагато більше говорити, і це формує суб'єктивне відчуття, що корупції стало більше". "Соціологи зафіксували цікавий феномен: запитують людей про рівень корупції в різних сферах і отримують відповідь про те, що корупції дуже багато. А коли питають, чи стикалися вони особисто з фактами корупції - ситуація прямо протилежна", - стверджує він.
"Тому ситуація і з корупцією, і з багатьма іншими проблемами, характерними для української політики, дуже неоднозначна. Є еклектичне поєднання нового і старого, боротьба між новим і старим, і поки немає рішучого перелому в цій боротьбі. Ототожнення Порошенка з Януковичем - це і спрощення, і певна маніпуляція", - сказав аналітик.
"У Петра Олексійовича є чимало проблем і недоліків, але вони мають іншу природу і інші прояви, ніж у Януковича. Головна проблема Порошенко, я б сказав, його особиста політична драма - конфлікт політичних та бізнес інтересів", - заявив політолог.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...