Отруйний, ніби нітрати: В Україні заборонили скандальний фільм "Матильда" і пояснили чому

Члени експертної ради при Держкіно заборонили до прокату в Україні скандально відомий російський фільм "Матильда" через участь у виробництві стрічки музиканта, котрий перебуває у "чорному списку".

Скріншот.Член експертної ради при Держкіно книговидавець Дмитро Капранов заявив, що скандально відомий російський фільм "Матильда" заборонили до прокату в Україні. Причиною цього стала участь у виробництві стрічки музиканта, котрий перебуває у "чорному списку", передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

"От зараз ми не дозволили прокат "Матильди" за формальним критерієм. Там музикант, який там все це діло робив. Він у "чорному списку". Наші глядачі можуть спитати: як так, всього лише музикант, а ви забороняєте. А у відповідь я можу сказати: ви готові купувати на базарі кавуни з нітратами? Так, там є вітаміни, але там є і нітрати. Ці люди з "чорного списку" – це нітрати, вони є, значить, продукція вважається отруйною", – пояснив Капранов.

Фільм Олексія Учителя "Матильда" розповідає про стосунки майбутнього імператора Миколи II і балерини Матильди Кшесинської. У Росії проти стрічки найбільше виступала колишній прокурор анексованого Криму Наталія Поклонська. Вона вважає, що фільм ображає почуття віруючих. Російська православна церква 2000 року канонізувала Миколу II і членів його родини, розстріляних більшовиками.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...