Перспективи повернення Донбасу в 2018 році: Генерал висловив свій прогноз

Романенко зауважив, що "необхідно зробити так, щоб на окупованій території працювало українське законодавство, а для цього треба пройти великий шлях".

Фото: Кореспондент.Наявність в плані заходів Генерального секретаря ООН на поточний рік пункту, присвяченого вирішенню конфлікту на Донбасі, а також спільні зусилля України і її союзників можуть допомогти вирішити вкрай важливе питання. Таку думку "Обозревателю" висловив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"На мій погляд, цей план Генсека ООН, а також робота з нашими союзниками дозволить, в кращому випадку, до кінця року завести на Донбас підрозділи миротворців ООН з певними функціями", - припустив він.

У той же час щодо перспектив повернення окупованих територій сходу країни під контроль України, яке анонсував заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій України Юрій Гримчак, генерал зауважив: "Я не думаю, що це відбудеться в поточному році. Необхідно зробити так, щоб на тій території працювало українське законодавство, а для цього треба пройти великий шлях".

"Зрозуміло, що Путіну потрібні швидкі вибори, швидка зміна структури, швидкі зміни в Конституцію України і решта. А нам цього швидко не треба. Тим більше що ми можемо робити це на підставі законів України. Поки цього немає, про швидкість повернення територій говорити передчасно", - переконаний Романенко.


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...