Підручному Медведчука прокуратура висунула звинувачення у сепаратизмі

Лесик повідомив, що підставою для підозри стало посилання, розміщена на його сторінці в соцмережі.
Фото: Восточный дозор.Главі Харківської територіального ради руху «Український вибір - Право народу» Андрію Лесику вручили повістку до облпрокуратури для отримання підозри. Про це він повідомив у відеозверненні на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.
«Мені було вручено повістку, в якій було сказано, що я повинен з'явитися в обласну прокуратуру для вручення письмового підозри по ст.110 (Кримінального кодексу - зазіхання на територіальну цілісність України, від 5 до 8 років позбавлення волі - ред.)», - заявив Лесик.
Лесик повідомив, що підставою для підозри стало посилання, розміщена на його сторінці в соцмережі.
«Репост, який я нібито зробив у квітні 2014р., - це репост невідомого мені сайту невідомої публікації невідомого мені змісту, в якій нібито говорилося про заклики до створення Одеської народної республіки», - говорить Лесик.
За словами політика, він отримав дві повістки - на 25 і на 30 листопада.
«Ці документи складені з порушеннями, тому я не вважаю себе зобов'язаним бути в зазначений час за вказаною адресою», - сказав Лесик.
Він зазначив, що повістки йому вручили 23 листопада під час проведення обшуку в його квартирі. Крім того, в той же день були проведені обшуки у його батьків і близьких.
Джерело в правоохоронних органах підтвердило проведення у Лесика слідчих дій.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Допомогу США зупинять. РФ атакує Польщу. Снєгирьов: буде операція на кордоні, - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 7:15

Російські спецслужби будуть намагатися використати ультраправі партії Польщі й Румунії, щоб заблокувати ділянки українського кордону і тим самим перешкодити передачі допомоги Україні від США. Агенти Кремля вже давно діють в сусідніх країнах. Більш того...

Народні прикмети на 27 квітня: Бережіться злодіїв

субота, 27 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 27 квітня за новим стилем вшановує апостола і священномученика Симеона, молодшого брата Йосипа Обручника, а також преподобного Стефана Києво-Печерського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують Мартіна Сповідника, одного...