Підвищення пенсій та сюрпризи від "Укрзалізниці": Що готують для українців в листопаді

За інтернет доведеться платити більше, а в потягах можна буде перекусити вночі.
Фото: ipress.ua.У листопаді 2017 року українців чекають як збільшення, так і деякі мінуси в сімейних бюджетах. Однак позитивного в плані реформ все ж більше. Що зміниться для українців в передостанньому місяці 2017 року, передають Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

Підвищення пенсій

Перш за все, в рамках розпочатої пенсійної реформи частина громадян України, які не отримали доплати до своїх пенсій у жовтні, отримають їх у листопаді. Затримка з осучасненими пенсіями виникла через складнощі проведення перерахунку, проте це явище тимчасове, так що в листопаді уряд завершить процедуру з урахуванням відповідної надбавки за жовтень.

Як раніше пояснював міністр соціальної політики Андрій Рева, розмір пенсії вже збільшився для 90% пенсіонерів, а це 10,24 млн осіб. До речі, 900 тис. осіб, які отримують спецпенсії, осучаснення не торкнеться.

Для перерахунку, який почався 1 жовтня , враховують: єдиний показник середньої зарплати за останні три роки (2014-2016 роки) в розмірі 3 764 грн; середньомісячну зарплату за 2014-2016 роки за даними персоніфікованого обліку Пенсійного фонду; величину оцінки одного року стажу, який застосовується для обчислення пенсії, у розмірі 1%; стаж 30 років для жінок і 35 років для чоловіків.

Виплати розраховуються індивідуально, тому вони підвищилися у кожного пенсіонера по-різному.

Зазначимо, що, за даними Кабміну, розмір пенсій в Україні після осучаснення виплат в середньому збільшується на 559 гривень. У результаті середня пенсія для українських пенсіонерів замість 1886 грн. складе 2446 гривень. А мінімальна тепер буде на рівні 1452 гривень.

Монетизація субсидій

Якщо в період минулого опалювального сезону вам вдалося заощадити на субсидії ЖКГ , в листопаді ви зможете отримати разову компенсацію за невикористану частину. Для цього до 1 листопада потрібно подати заяву на виплату в місцеве управління праці та соціального захисту населення.

На підставі заяви можна отримати компенсацію за зекономлені енергоресурси в визначених межах: електричне опалення - еквівалент вартості 150 кіловат електрики (до 135 гривень). Індивідуальне газове опалення - еквівалент вартості 100 кубів газу (до 700 гривень).

Це є першим кроком до повної монетизації субсидій. Як запевняють у Кабміні, оскільки система субсидій добре налагоджена в Україні, громадяни отримають кошти без затримки і в повному розмірі.

ТВ та інтернет

Найбільший телекомунікаційний провайдер "Воля" вже попередив своїх користувачів : з 1 листопада гряде підвищення тарифів на послуги телебачення та інтернету. Зростання абонентської плати не вдарить по кишенях українців - збільшення буде до 10% в залежності від пакета абонента. Перегляд тарифів на свої послуги в компанії мотивують зростанням курсу долара, інфляцією і переходом на платні відносини з медіа-групами.

Про бажання підвищити тарифи заявили й інші інтернет-провайдери.

Сюрпризи від "Укрзалізниці"

Якщо ви їздите українськими потягами, то зможете скористатися хорошим сюрпризом від " Укрзалізниці", яка пропонує повноцінно поїсти навіть вночі.

"І компот! У листопаді запропонуємо сервіс повноцінного харчування в нічних поїздах. У меню-перші страви, сендвічі, снеки, десерти", - написав у своєму Twitter в.о. голови правління компанії Євген Кравцов.

Організацією харчування займеться кейтерінгова компанія. А пасажири зможуть зробити попереднє замовлення тих чи інших страв при придбанні квитків або безпосередньо придбати вже під час поїздки. В "УЗ" обіцяють, що вартість страв буде такою, як в закладах громадського харчування середньої цінової категорії.

Зростання тарифів

Промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання з листопада очікує зростання тарифів на газ на 7,5-7,8%.

Так, мінімальна ціна газу, що відпускається на умовах передоплати від "Нафтогазу", буде збільшена з 8164 до 8805 грн за 1 тис. кубометрів з урахуванням ПДВ.

Максимальні ціни на природний газ для промспоживачів зростуть з 9016 грн до 9692 грн за 1 тис. кубометрів з урахуванням ПДВ.

Підвищення залежить від обсягів закупівлі, умов оплати та стану попередніх розрахунків. Наприклад, якщо у покупця немає заборгованості перед "Нафтогазом" або він купує від 50 тис. кубометрів газу на місяць, то для нього встановлюється мінімальна ціна.

З новими ціновими пропозиціями листопада можна ознайомитися на сайті НАК "Нафтогаз України".

Уточнюємо, що для побутових споживачів і теплокомуненерго тарифи на газ все ще залишаються без змін. У Кабміні стверджують, що підстав для зростання тарифів на газ для українців немає.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Цього тижня відбувся просто шквал арештів: Китайські шпигуни з’являються по всій Європі – The New York Times

неділя, 28 квітень 2024, 23:42

Цього тижня у Європі відбувся шквал арештів китайських шпигунів у Європі, що відоражає нещодавно посилену реакцію континенту на шпигунську діяльність Пекіна. Про це пише The New York Times, передають Патріоти України. «Один із чоловіків, молодий британ...

Висновки з Вашингтонських баталій для України - Костянтин Єлісєєв

неділя, 28 квітень 2024, 23:28

"Минулого тижня увесь світ і насамперед Україна стали свідками напруженої політичної інтриги у Палаті представників США щодо схвалення пакета військової допомоги Україні у розмірі понад 60 млрд доларів США. Добре, що рішення Палати представників стало ...