Початок колонізації: Китай у кінці 2018-го року планує поселити перших живих істот на Місяці

У Мережі вже жартують, що Дмитру Рогозіну, котрий обіцяв зробити Місяць "російським", варто поспіхом шити собі скафандр і поспішати наввипередки з китайцями осісти на природньому супутнику Землі.

Фото: leu.com.ua.Китай планує місію, яка вперше доставить космічний апарат на темну сторону Місяця, а також відправить на супутник капсулу з простою екосистемою. Про це пише Moon Daily, передають Патріоти України.

Перша частина китайської космічної місії Chang’e 4 почнеться в червні. Ракета доставить ретрансляційний супутник, вагою 425 кг на відстань приблизно 60 тис. км від Місяця. Другий запуск в кінці року відправить на темну сторону супутника посадковий модуль.

На борту посадкового апарату Chang’e 4 буде обладнання для вивчення геології регіону, а також контейнер із алюмінієвого сплаву, заповнений насінням і комахами. Він використовуватимуться для перевірки можливості вирощування рослин і тварин на Місяці.

У контейнері буде знаходиться картопля, насіння арабидопсіса і яйця шовкопряда. Яйця вилупляться в шовкопрядів, які здатні виробляти вуглекислий газ, в той час як картопля і насіння виділяють кисень через фотосинтез. За задумом дослідників, разом вони мають створити просту мікро-екосистему на Місяці.


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Противник проводить достатньо масштабне перегрупування військ між операційними напрямками... - Костянтин Машовець

середа, 1 травень 2024, 7:15

Про поточну ситуацію у зоні бойових дій, й більш детально зупинимся на Краматорському та Покровському напрямках... 1. Куп'янський напрямок... Як ми з вами, шановні читачі, й передбачали... противник поступово пробує нарощувати розмах та обсяг с...

Народні прикмети на 1 травня. Слухайте зозулю і ластівку та будьте щасливими

середа, 1 травень 2024, 7:05

Православна церква України 1 травня за новим стилем вшановує пам'ять пророка Єремія, митрополита Макарія Київського і благовірної Тамари, цариці Грузинської. За старим стилем сьогодні вшановують єпископа Кузьму Халкідонського. Наші предки це свято прис...