Почав вишивати, щоб назбирати грошей на лікування: Мережу зворушила історія ветерана АТО з Сумщини (фото)

Ветеран АТО почав вишивати, щоб заробити собі на лікуватися в реабілітаційному центрі в Трускавці.

Фото: Facebook.У мережі розповіли зворушливу історію про ветерана АТО Ігоря Лугина, який почав вишивати, щоб заробити собі на лікування, повідомляють Патріоти України з посиланням на depo.ua.

Житель Сумської області Ігор Лугина до війни вчився в університеті, займався легкою атлетикою і зустрічався з красунею Мариною, з якою вони познайомилися ще у школі.

Хлопець був активним прихильником Евромайдана і Революції Гідності. Після Майдану, як тільки почалася АТО, пішов на фронт добровольцем. Тоді йому було всього 18 років. Згодом підписав контракт і опинився на передовій.

"Я вже з військової частини родині подзвонив, сказав про це", - зізнався він

У свій перший відпустку Ігор і його дівчина Марина одружилися, у другій він здав сесію. Під час третього відпустки Ігор і Марина відчули, що хочуть стати батьками. 31 січня 2017 року на Светлодарской дузі Ігор Лугина, який був тоді молодшим сержантрм 1-ї роти 54-ї мехбригади Збройних сил України, отримав важке поранення.

"Я був у бронику, але куля зрикошетила і пішла в бік, між бронежилетом, пробила легеню і хребет", - згадує АТОшник. Після поранення боєць не може самостійно ходити. Рятуючись від депресії, Ігор після госпіталю поринув у рукоділля. Власне, свою першу картину він вишив ще до війни.

"Це була маленька ікона, не пам'ятаю вже, яка саме. Я її в АТО з собою взяв і постійно носив з собою, а після поранення вона зникла", - розповідає він.

"Так вранці починаєш та до самого вечора, тоді і погані думки в голову не лізуть, і не сняться кошмари. Для мене це теж реабілітація, тільки моральна", - вважає боєць.

Ігор хоче поїхати лікуватися в реабілітаційний центр в Трускавці, але місяць лікування там коштує сто тисяч гривень, але у нього немає грошей для цього.

Подружжя живе в орендованій кімнаті, ділять її з матір'ю Марини, тепер ще народився маленька дитина. Доходів немає ніяких – живуть на гроші, які вдалося відкласти Ігоревим зарплати під час війни, пенсію по інвалідності поки він не отримує.

Боєць отримав компенсацію від держави за поранення, але він хоче витратити ці гроші на дитину.

"Щоб поставити мене на ноги, цих грошей може не вистачити, а нам ще дитину піднімати. На які кошти мені потім утримувати свою сім'ю? Та й мені на лікування багато грошей іде – застуди і все таке різне. Виявляється, коли людина на візку, у нього імунітет слабшає. Ось я зараз тиждень пролежав із застудою, добре, якщо на ліки витратили тисячу. У мене ж ще пробиті легені, там свої нюанси. І, капець, дешевше один раз вже похорон провести", - сумно жартує він.

Ігорю дуже хотілося б заробляти собі на лікування самостійно тим, що він зараз може робити – вишивкою картин, але, зітхає АТОвец, грошей це приносить небагато.

Ігор Лугін дуже потребує фінансової допомоги.

Номер карти для бажаючих допомогти: 5168742706350455, для Лугина І. А.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...