"Подробиці бою під Кримським": Українські солдати потрапили у засідку, через що понесли серйозні втрати (відео)

В цьому ж бою двоє військових зникли безвісти, їх встигли оголосити загиблими, але бійці дивом протрималися до ранку і вийшли до своїх.

Фото: Depo.ua.Минулого тижня українські військові втратили на Луганщині в одному бою під Кримським чотирьох бійців убитими, троє армійців отримали поранення та ще один потрапив у полон. Про найжорсткіший бій останніх місяців розповів командир підрозділу, солдати котрого брали в ньому участь, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Офіцер Сергій твердить, що ворожа диверсійна група намагалася пройти до них у в тил. Українські бійці зупинили ДРГ, а потім почали переслідувати її вже на території противника, а там на солдат чекала засідка. "Як виявилося, там завчасно у них були підготовленні позиції, укріплення, вогневі точки і була підігнана і важка техніка", - розповів військовослужбовець ЗСУ. Ворог буквально притис до землі ціле відділення українських піхотинців, яких розстрілювали з кулеметів і танка. Лише коли запрацювали міномети з українського боку, противник відступив.

Хлопцям образливо, що про них тепер пишуть військові експерти, ніби їхній підрозділ захотів слави і тому пішов у наступ на противника без підготовки. "Ніхто не хотів ніякої слави, ніхто не хотів ніяких подвигів. Ворог був помічений, потрібно було щось робити, тому що він міг пройти в тил двом ротам – і нам, і нашим сусідам", - пояснив командир. Його підлеглий Олександр визнає, що переслідувати противника на його території було не найкращим рішенням. "Все перемістилося, так получається, за Бахмутку – на ту територію. І тому, я думаю, якби не було переслідування, наслідки були б набагато кращими. Втрати, якщо й були б, то тільки пораненими", - припускає він.

Після бою сепаратисти підтягли до лінії зіткнення нові танки та важку артилерію. Це добре чують бійці морозними вечорами, але у наступ бойовики йти не відважуються, бо також втратили чимало своїх людей. Як повідомлялося, в цьому ж бою двоє військових зникли безвісти, їх встигли оголосити загиблими, але бійці дивом протрималися до ранку і вийшли до своїх.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Загрожують три роки колонії: В РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...

Сили спецоперацій ЗСУ показали, як знищили окупантів разом із їхньою технікою на Донеччині (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:54

Сили спецоперацій ЗСУ знищили важку техніку та 11 військових противника на Донеччині, інформують Патріоти України. Як йдеться у повідомленні ССО у Telegram у вівторок, 23 квітня, оператори FPV-дронів тактичної групи Медоїд 3-го полку ССО показали резул...