"Поєднані корупцією": У "Райських паперах" опинились друг Януковича і екс-віце-прем'єр партії Ляшка

Журналісти проаналізували дані про власників офшорних компаній з двох десятків юрисдикцій, які розташовані переважно на невеликих екзотичних островах.

Фото: osvita.mediasapiens.ua.Екс-нардеп від Партії регіонів, друг екс-президента Віктора Януковича, Антон Пригодський та колишній віце-прем'єр від Радикальної партії Валерій Вощевський стали фігурантами журналістського розслідування офшорних рахунків під назвою "Райські папери". Про це свідчить інформація з сайту розслідування, передають Патріоти України.

"Пригодський значиться як єдиний акціонер TUC Ltd. - компанії, зареєстрованій на Мальті в 2013 році, основною діяльністю якої є "здійснення судноплавної діяльності", включаючи придбання суден", - йдеться у повідомленні.

В розслідуванні вказується, що станом на 31 грудня 2014 року, активи компанії оцінювалися приблизно в $6,6 млн і складалися з будівництва суден.

Також повідомляється, що втрати склали близько $25,1 тис., що дозволило йому не платити податки на прибуток у 2014 році. Файл також показує, що TUC в липні 2015 року погодився орендувати моторну яхту Santa Maria T, побудовану в Нідерландах, без імені користувача.

За даними реєстру Мальти в грудні 2015 року, Пригодський став акціонером компанії Ala Int. Ltd., яка була заснована у 2011 році і займається кількома напрямками бізнесу, включаючи сільське господарство, управління майном та придбання прав інтелектуальної власності.

У розслідуванні зазначається, що Вощевський значиться в реєстрі компаній Мальти як один з двох акціонерів і директорів Marfa Holding Ltd. разом із громадянином Мальтійської Республіки Марвичем Боргом. Компанія була зареєстрована на Мальті 10 грудня 2013 року, у Вощевського - 1080 акцій, у Борга - 120.

Вказується, що компанія стала в "розпуску" в Мальтійському реєстрі компаній у жовтні 2017 року".

Як відомо, навесні 2017 року учасники Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів та Центру розслідування корупції і організованої злочинності OCCRP, які торік оприлюднили проект "Панама Пейперз", отримали доступ до нових документів.

Нове журналістське розслідування назвали "Передайз Пейперз" або "Документи з райських островів".

Журналісти проаналізували дані про власників офшорних компаній з двох десятків юрисдикцій, які розташовані переважно на невеликих екзотичних островах.

В цих документах також фігурує офшор президента Петра Порошенка.

На основі нових даних журналісти припускають, що Порошенко створив офшорну компанію не для того, аби передати "Рошен" у "сліпий траст", а щоб мінімізувати податки.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Частина правлячого РФ класу робить усе для того, щоб Шойгу в новому уряді Путіна не було - Петро Олещук

четвер, 2 травень 2024, 11:45

Політолог Петро Олещук в ефірі Radio NV припустив, що в Росії відбудуться кадрові перестановки в керівництві країною-агресором, зокрема диктатор Володимир Путін на тлі своєї «інавгурації» може позбутися міністра оборони РФ Сергія Шойгу, передають Патрі...

Окупанти просунулися на Донбасі та на півдні, ворог увірвався в ще один населений пункт, - карта DeepState

четвер, 2 травень 2024, 9:23

Аналітики повідомляють про просування окупантів в Урожайному, а також на Авдіївському напрямку після захоплення двох населених пунктів. За даними Генштабу, на зазначеній ділянці фронту минулої доби відбили 39 атак. . Збройні сили Російської Федерації ...