"Похорон Легенди": У Криму провели в останню путь Веджіє Кашку, загиблу після спроби затримання російськими окупантами (фото, відео)

Односельці сім'ї Кашка в знак скорботи вивісили кримськотатарські прапори.

Фото: Україна Молода.У Криму в п'ятницю, 24 листопада, кримські татари поховали померлу після спроби затримання російськими силовиками Веджіє Кашка, 83-річну ветеранку національного руху. З усього Криму до місця похорону були організовані маршрути. За деякими даними, більше 3 тисяч кримських татар приїхали до будинку жінки, що стала символом боротьби кримських татар за право жити на батьківщині, повідомляють Патріоти України з посиланням на "15 хвилин".

Односельці сім'ї Кашка в знак скорботи вивісили кримськотатарські прапори.

Відзначимо, що на похорон прибув Ескендер Бєлялов - представник так званого "ради з питань міжнаціональних відносин" при окупаційному уряді півострова. Кримські татари прогнали його з криками "зрадник".

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Виждав момент і почав шмаляти... зробив ще контрольні постріли в голову і серце, а потім втік", - деталі розстрілу мобілізованим українцем командирів 10-го полку ЗС РФ

понеділок, 6 травень 2024, 0:55

Як вже інформували ПУ, 4 травня на окупованих територіях України військовий розстріляв командирів 10-го танкового полку ЗС РФ. Z-канали оповідають нові подробиці про "трагедію". Відомо, що стрілець – 50-річний українець Юрій Галушко. Вчора він розстріл...