"Порошенко робить все, аби отримати перемогу на президентських виборах 2019 року. Заради цього систематично позбувається конкурентів", - Le Monde про переслідування Саакашвілі

Саакашвілі, на думку видання, є головним опонентом Порошенка в майбутніх виборах 2019 року.
Фото: 112 Канал.Спроба заарештувати Міхеіла Саакашвілі 5 грудня є ні чим іншим, як сигналом до початку передвиборчих перегонів. Петро Порошенко робить все, аби отримати перемогу на президентських виборах 2019 року. Заради цього він систематично позбувається конкурентів, вважає французьке видання Le Monde, передають Патріоти України.

Саакашвілі, на думку видання, є головним опонентом Порошенка в майбутніх виборах 2019 року. Говорять, що спроба заарештувати політика, так як і попереднє позбавлення громадянства — це лише способи політичної розправи.

"Жалюгідна спроба заарештувати Саакашвілі остаточно згубила імідж української влади". "Влада жахливим чином принизила себе", "Спроба заарештувати єдиного більш-менш окресленого опозиціонера стала ганьбою", - такими різкими висловлюваннями відзначилися французькі журналісти в бік Петра Порошенка та його оточення.

Пригадали арешти 8 грузинів — прихильників Саакашвілі. Їх заарештовували без попередження, просто на вулиці чи в квартирі. Декого били, відвозили до відділків з мішками на голові. Депортували в Грузію.

"Боротьба проти "грузинів" є відновленням тенденції до авторитаризму, котру ця влада втілює все більш і більш відкрито", - вважає видання.

"Жахливим символом переміни балансу влади", назвали журналісти заклики звільненого Саакашвілі йти до стін парламенту.

Події 5 грудня дали "брутальний" сигнал до початку передвиборчих перегонів, вважають журналісти.

Цей день показав, наскільки глибоким є розрив між тими, хто вірить у дії влади, та тими, хто розчарувався в її боротьбі з корупцією і звинувачує владу в причетності до корупційних схем, підсумовує Le Monde.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Військовий експерт Мусієнко закликав не розносити "зраду" щодо відходу ЗСУ від Очеретиного

неділя, 28 квітень 2024, 20:43

Збройні Сили України доволі вдало та успішно тримають оборону на Сході, попри те, що ворог переважає за чисельністю, кількості артилерії та авіації. російські війська ведуть наступ на Донецькому напрямку із 10 жовтня 2023 року, відколи розпочали масова...

Українські військові вибили окупантів і повернули позиції південніше Іванівського - офіцер ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 20:15

Українським військовим вдалося повернути позиції південніше населеного пункту Іванівське на Донеччині. Проте окупаційна армія РФ не припиняє штурми у спробах захопити Часів Яр. Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів заступник командира батальйону 92-ї О...