"Потрібно поліпшити", - секретар Венеціанської комісії про президентський законопроект про створення антикорупційного суду

Законопроект президента України про антикорупційний суд необхідно змінити відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії, оскільки Україна ризикує не отримати фінансування на сворення суду.

Фото: Аргумент.Законопроект президента України Петра Порошенка про антикорупційний суд необхідно змінити відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії. Про це сказав секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт в інтерв’ю "Європейській правді", передають Патріоти України.

"Я вважаю, що цей проект справді потрібно поліпшити і привести у відповідність до рекомендацій ВК. Але, звісно, те, що президент подав цей законопроект, саме по собі є позитивним кроком, бо це відкриває можливість для подальшої роботи з ним. І, наскільки я поінформований, президент Порошенко дав сигнали щодо можливого перегляду цього законопроекту. На мою думку, було б непогано, щоб у цих дискусіях брали участь як депутати, так і президентська адміністрація", - сказав Маркерт.

Він зазначив, що до роботи над змінами також варто долучити представників МВФ та Світового банку, тобто інституцій, від яких Україна сподівається отримати фінансування і які вже висунули свої умови.

"Якщо вони будуть задіяні у процесі, Україна зможе бути впевнена, що доопрацьований закон відповідає їхнім очікуванням. Адже зміни потрібні не лише у питанні відбору суддів. Зокрема, мене вразили терміни створення АКС, прописані в законопроекті. Пропонується, що в разі схвалення закону суд не буде створений невідкладно – натомість президент повинен внести ще один закон про запуск антикорупційного суду, і лише за рік після того суд з’явиться. Нагадаю: в нашому висновку ми писали, що суд має бути створений невідкладно", - зазначив він.

Як відомо, створення Антикорупційного суду є однією з ключових умов для відновлення співпраці України з МВФ. Також через це не може бути підписана домовленість про нову програму макрофінансової допомоги ЄС для України. Вартість цієї програми може сягнути 2 млрд євро.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів – ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...