"Потрібно вивчити досвід "ЛНР": Пономарьов розповів, як Україна може відновити контроль над окупованими територіями

Політик вважає, що Кремль "проспав" "переворот" в окупованому Луганську та в пожежному режимі був змушений розрулювати ситуацію.

Фото: 112 Канал.Конфлікт, який мав місце в "ЛНР" і завершився зміною "влади" в "республіці", застав Кремль зненацька; Україні слід вивчити цей досвід з тим, щоб використовувати його для відновлення контролю над окупованими територіями. Таку думку висловив російський опозиційний політик Ілля Пономарьов, передають Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

За оцінками політика, переворот в "ЛНР" - "це суто їхня внутрішня історія". "Як мені видається, Кремль всю цю тему проспав, був до неї не готовий і в пожежному режимі був змушений розрулювати ситуацію. І ось виявилося, що єдиний, хто насправді зміг розрулити ситуацію - це Захарченко, що не дуже добре з точки зору репутації всіх учасників цього процесу", - зауважив він.

У той же час Пономарьов порекомендував Україні "дуже уважно вивчити цей досвід, тому що він підказує, як ваша країна може відновити контроль над цією територією - провокуючи там внутрішні конфлікти і відповідно їх використовуючи в інтересах миру".

"Тим більше, що, якщо в "ЛНР" все це більш-менш уповільнене, то в "ДНР" є більш очевидне, давно існуюче і ресурсно забезпечене протистояння", - нагадав він.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Не тільки залякування: Чому росіяни били по харківській телевежі

вівторок, 23 квітень 2024, 19:15

Удар по харківській телевежі мав, окрім практичного, ще й глибоке символічне значення. Росіяни таким чином продовжують кампанію психологічного тиску на жителів міста, зазначають Патріоти України. Окупанти намагалися вразити харківську телевізійну вежу ...

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.