Потрібно жорстко контролювати: У Польщі всім бажаючим надали доступ до особистих даних педофілів

У вільному доступі є імена та фотографії 768 чоловік, котрі згвалтували дітей віком до 15 років і винуватців зґвалтуваннь, скоєних з особливою жорстокістю.

Фото: УНН.Міністерство юстиції Польщі відкрито реєстр найнебезпечніших сексуальних злочинців, зокрема рецидивістів та педофілів. Міністр юстиції Збігнєв Сіобро підкреслив, що такі дії є абсолюно виправданими. “Право на захист наших дітей необхідно ставити вище анонімності злочинців”, – підкреслив він, повідомляють Патріоти України.

“Держава несе відповідальність за захист дитини, а не педофіла. Особа, яка вчинаяла злочини проти дітей, має отримати дуже серйозні наслідки. Не тільки з багаторічним судженням, але і з втратою анонімності. Ось чому ми посилюємо Кримінальний кодекс у цій сфері, і ми плануємо подальші зміни в правилах. Після виходу з в’язниці такий злочинець повинен знаходитися під постійним контролем, щоб кожен знав, що він їхній сусід”, – пояснив чиновник.

Реєстр доступний на веб-сайті бюлетеню громадської інформації Міністерства юстиції. Він складається з двох частин: громадський (публічний реєстр) і з обмеженим доступом, який можуть використовувати представниками правоохоронних та судових органів, а також установи, що займаються доглядом за дітьми. У вільному доступі є імена та фотографії 768 чоловік. Це переважно педофіли, котрі згвалтували дітей віком до 15 років і винуватці зґвалтуваннь, скоєного з особливою жорстокістю.

Педофіли повинні повідомити міліцію про будь-яку зміну місця перебування під загрозою арешту, і поліція буде зберігати ці дані в актуальному стані в реєстрі. Інформація про тип, дату та місце злочину кожного з цих осіб також є загальнодоступною.

Друга частина реєстру – з обмеженим доступом – містить 2614 імен. Директори шкіл, а також організатори дитячих свят зобов’язані перевіряти, своїх потенційних нових працівників на наявність у списку, та у такому разі відмовляти у працевлаштуванні. За невиконання цього зобов’язання вони можуть бути покарані арештом – обмеженням волі або штрафом не нижче 1000 злотих. Громадський реєстр є повністю відкритим та доступним у всьому інтернеті без реєстрації на веб-сайті.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В небо піднявся 70-метровий вогняний стовп: На Харківщині стався вибух на газопроводі (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 22:35

Там зазначили, що вибух на трубопроводі не пов’язаний з військовими діями. Обійшлося без постраждалих. В ОВА пообіцяли надати подробиці згодом. "Подія не пов’язана з бойовими діями. Постраждалих немає. Обставини, деталі з’ясовуються", - йдеться у повід...

"Посягнули на скрепу": Регіони Росії масово скасовують паради у "день перемоги" - соцмережі

четвер, 18 квітень 2024, 22:23

"Посягнули на скрепу – регионы России массово отменяют парады в «день победобесия». От проведения военных парадов уже отказались в Белгородской, Брянской, Псковской, Рязанской и Курской областях, а также в оккупированном Крыму. Официальная причина «что...