"Повернення товару та вхід з тваринами": Топ-9 речей, які не можуть заборонити відвідувачам в магазині (відео)

Журналісти зробили підбірку корисних порад, які допоможуть впевнено відчувати себе в супермаркетах.

Фото: Facebook.Часто буває так, що в супермаркетах і магазинах ми можемо побачити інформацію тільки про наші обов'язки, - з собакою вприміщення не входити, по телефону не розмовляти, пакети і сумки залишати в місці для зберігання і т.д.У той же час про права покупця адміністрація закладів зазвичай вважає за краще замовчувати. Про те, які права має покупець повідомляють Патріоти України з посиланням на Lifter.

1. Псування товару.

Тут все чітко і ясно: згідно статті 323 Цивільного кодексу України покупець не зобов'язаний відшкодовувати збитки за те, що ненароком розбив пляшку або зіпсував товар. Цей тягар лягає на власника магазину.

2. Фото- і відеозйомка.

Згідно зі статтею 34 Конституції України кожному громадянину дозволено збирати і поширювати інформацію. Нагадайте про це охоронцю супермаркету, коли він зажадає від вас заховати телефон.

3. Перевірка сумок.

Сумку ви маєте право відкрити тільки в присутності представника поліції. Охорона супермаркету або магазину не має повноважень на це.

4. Камера зберігання.

Адміністрація супермаркету не може вимагати від вас використовувати камеру зберігання, адже охорона не відповідає за збереження речей, залишених в осередках. Можете сміливо проігнорувати це правило, особливо якщо у вас в сумці є щось цінне. Що стосується зникнення речей в камері схову - повну відповідальність, згідно 66 глави Цивільного кодексу, несе супермаркет.

5. Повернення товару.

У вас є 14 днів для повернення товару, який вам не підійшов або його якість не відповідає заявленої ціни. Зробити ви це зможете тільки при наявності чека та етикетки.

6. Ціна в чеку вище, ніж на ціннику.

Таке буває, коли співробітники супермаркету не встигли поміняти нову ціну на стару. Але ви ж розраховуєте саме на ціну, зазначену на ціннику! У цьому випадку законодавство на вашому боці.

Ви можете зажадати продати вам товар за старою ціною, тому що джерелом інформації про ціну товару виступає тільки цінник і нічого крім цінника.

7. Якщо у продавця немає здачі.

Це не ваша проблема. Про це відповідно до закону має подбати касир або інший працівник магазину, який уповноважений приймати від покупця гроші.

Крім того, вам обов'язково повинні видати розрахунковий документ - чек, навіть якщо "закінчився папір".

8. Вхід з тваринами

Вхід з тваринами в магазинвам заборонений тільки в тому випадку, якщо ви побачили на дверях відповідну табличку. Якщо вона відсутня - сміливо заходите в приміщення супермаркету з котом або собакою.

За таку поведінку покарають не вас, а касира або охоронця. Недобросовісний роботодавець просто вліпить йому штраф.

9. Заборона торкатися до товару.

Така заборона абсолютно необгрунтована. Відповідно до частини 2 статті 700 Цивільного кодексу України, покупець має право до укладення договору купівлі-продажу оглянути товар. Ви також можете вимагати провести його перевірку в вашій присутності, продемонструвати використання товару.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...