Повний Кримнаш: "Серед моїх знайомих більше немає тих, кому тут жити добре", - мешканець Севастополя

Житель окупованого Криму розповів, як місцеві жителі остаточно розчарувалися у російській адміністрації на півострові.

Фото: Іслам в Україні."Останній з Могікан. Вчора зустрів знайомого. Він був останнім в моєму списку «Кому в Севастополі з 2014 року жити стало добре». Пару років тому в цьому списку з числа людей, з якими наші відносини дозволяють обговорювати доходи, було кілька прізвищ", - пише на своїй сторінці у Фейсбук Андрій Васільєв, передають Патріоти України.

"Но с тех пор пришлось их оттуда вычеркнуть, в связи со значительным ухудшением их материального положения. Лишь этот знакомый стоял там как непобедимый гладиатор.

Тем более что он человек рабочий, а не бесполезный интеллигентишка, типа меня и большинства моих социальных контактов, которые сильно обнищали при наступлении блистательной эпохи Крымнаша.

Занимается он преимущественно низкоквалифицированными шабашками на разных строительных работах. При этом не пьет и не курит. Ценный кадр. Единственно, до 2014 года его работа была востребована преимущественно в частном секторе, а при России в государственном (в последние годы он устанавливал площадки, делал ремонты в школах и т.д).

Мы несколько раз за эти годы с ним обсуждали тему «Кому стало лучше….»; и он всякий раз гордо говорил: «Мне». Правда сравнение реальных доходов при украинских и российских реалиях было явно не в пользу второй реальности (Мы-то давно знакомы, и я помню сколько он зарабатывал до 2014 года). Но я не спорил. Справедливо полагая, что важны не сухие цифры, а тот как человек себя ощущает.

И вот пал последний бастион. Поговорили вчера с ним 10 минут за жизнь. Он рассказал, где работает с тех пор как все площадки в городе поставили в ходе губернаторской кампании, и сколько ныне зарабатывает.

- Так что же, - спрашиваю, - получается твой уровень жизни по сравнению с 2013 годом сильно упал?

- А у кого он вырос? – парировал он.

Не спорю, что кому-то в Севастополе с 2014 года стало жить хорошо. Но среди моих знакомых больше таких нет".

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...