"Повинні будемо переписати всю історію еволюції людини", - ізраїльські вчені показали сенсаційну знахідку

​В Ізраїлі знайшли невеличкий уламок людської щелепи, чий вік близько 177-194 тисяч років, до цього ж вважалося, що Homo sapiens покинув африканський континент на 50 тисяч років пізніше.

Фото: ISRAEL HERSHKOVITZ, TEL AVIV UNI.В Ізраїлі знайшли невеличкий уламок людської щелепи, чий вік близько 177-194 тисяч років. До цієї знахідки вважалося, що Homo sapiens покинув африканський континент лише 122 тисячі років тому, повідомляє BBC, передають Патріоти України.

Фрагмент щелепи з зубами стародавньої людини був знайдений в ході розкопок в печері Міслія в районі гори Кармель на півночі Ізраїлю. Після серії досліджень археологи прийшли до висновку, що вік щелепної кістки з зубами датується в проміжку від 177 до 194 тисяч років. Знахідка свідчить про те, що сучасні люди були присутні в Східному Середземномор'ї на 50 тисяч років раніше, ніж вважалося до цього.

Дослідження проводилися в трьох різних лабораторіях трьома різними способами: уран-торієвим методом, термолюмінесцентним і електрон-спин-резонансним датуванням. Будова зубів в щелепі відрізняється від зубів неандертальців, тому вчені дотримуються точки зору, що щелепа належала Людині Розумній.

"Ми повинні будемо переписати всю історію еволюції людини, причому не тільки нашого виду, але і всіх інших видів, які жили в той час поза Африкою", - впевнений професор Тель-Авівського університету Ізраїль Гершковіц, співавтор дослідження.

Крім останків, поблизу печери були знайдені кам'яні інструменти. Інші артефакти, які знайшли в печері, вказують на те, що серед людей були мисливці на великих тварин, в тому числі оленів. На думку дослідників, перехід людей з Африки трапився приблизно 250 тисяч років тому - саме такий вік знарядь праці, знайдених в печері Міслія. Але при цьому є ймовірність, що люди, які вибралися так рано з Африки, зрештою вимерли і не залишили потомства.

Крім того, генетичні дослідження показали ознаки раннього схрещування між людьми з Африки і неандертальцями, нашими "еволюційними родичами".

"Хоча наш рід походить з Африки, окремі свої риси він, мабуть, придбав в процесі еволюції за її межами", - додав Ізраїль Гершковіц.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала, - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...