Президентські вибори у Чехії: Визначилися кандидати, які пройшли у другий тур

У другому турі за президентське крісло змагатимуться чинний глава Чехії Мілош Земан та колишній глава чеської Академії наук Іржі Драгош.
Фото: NewsOne.В Чеській Республіці завершився перший тур президентських виборів, у якому, за попередніми даними, взяли участь 9 кандидатів у президенти та близько 60% виборців. Чинний президент Мілош Земан та колишній глава Академії наук Чехії, фізик Іржі Драгош боротимуться за президентську посаду у другому турі, передають Патріоти України.

Після підрахунку 99% голосів Земан, відомий за рахунок своїх антимігрантських поглядів, проросійської та прокитайської позицій, набирає менше 39%. Драгош, якого вважають проєвропейським лібералом, набирає близько 27%. На третьому місці колишній дипломат Павло Фішер, який набрав близько 10% голосів. При цьому більшість кандидатів, які не вийшли у другий тур, вже висловилися на користь Драгоша.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...