При в'їзді доведеться знімати відбитки п'яти пальців: Прикордонник розповів, за яких умов росіян пропускатимуть в Україну

Просто при в'їзді в Україну прикордонники будуть знімати відбитки п'яти пальців правої руки представників 71 країни, звідки потенційно може виходити загроза для громадян України.

Фото: Укрінформ.З Нового року співробітники Державної прикордонної служби України (ДПСУ) зніматимуть відбитки п'яти пальців правої руки у іноземців, зокрема росіян, при в'їзді в країну. Про це заявив прес-секретар відомства Олег Слободян, передають Патріоти України.

За його словами, пакет документів для в'їзду в Україну залишиться незмінним.

"Документи, які були потрібні для перетину кордону, такими і залишилися. Просто при в'їзді в Україну ми будемо знімати відбитки п'яти пальців правої руки у іноземців, представників 71 країни, звідки потенційно може виходити загроза для громадян України", - сказав Слободян.

Так, на даний момент 157 пунктів пропуску прикордонники обладнали засобами для зчитування інформації з біометричних документів. 126 пунктів пропуску підключені до баз даних Інтерполу.

З 1 січня система повноцінно запрацює в столичних аеропортах і пунктах пропуску російсько-української ділянки кордону, а з 27 грудня система запрацювала в тестовому режимі.

"Інші країни для запуску такої системи мали 3-4 роки, у нас же було всього 4 місяці, тому що це дуже масштабний проект, який передбачав не тільки облаштування пунктів пропусків апаратурою, а й створення системи шифрування даних, передачі цих даних, їх зберігання, охорони від будь-якого несанкціонованого злому. Але ми сподіваємося, що до 1 січня ми всі технічні питання узгодимо і на основних пунктах пропуску вона почне діяти", - підсумував Слободян.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ветеран СЗР назвав країни, які можуть допомогти Росії напасти на сусідів у Європі

субота, 27 квітень 2024, 17:44

Союзники України на третій рік війни почали розуміти, що Росія становить для них загрозу. І допомога США на $61 млрд вказує на те, що червоні лінії для Заходу поступово стираються, а це грає на користь Україні. Про це в інтерв’ю «Телеграфу» розповів ве...

Агресору урізали наступальний потенціал: На Росії знищено склад з модулями для КАБів - війскор (відео)

субота, 27 квітень 2024, 17:16

Під час атаки на військовий аеродром Кущевська у Краснодарському краї РФ було знищено склад обладнання для переобладнання бомб. Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко у Telegram в суботу, 27 квітня. . "На аеродромі в станиці Кущевська сьогодні (в...