"Психотропний "кіндер-сюрприз": Диллер з Київщини розповсюджував наркотики оригінальним способом (фото)

Зловмисник орендував квартиру, де його близькі родичі займалися розфасовкою наркотиків, та підібрав кількох дилерів, які безпосередньо займались збутом заборонених речовин.

Фото: Zefirka.У Києві викрили організатора і учасників злочинної групи, які налагодили збут наркотиків через поштові відділення в цукерках "кіндер-сюрприз". Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури на своєму офіційному сайті, передають Патріоти України.

Правоохоронці з’ясували, що 39-річний зловмисник, разом зі спільниками, налагодив перевезення та збут поштою наркотичних засобів, прихованих у цукерках. Мешканець Київської області розповсюджував особливо небезпечний наркотичний засіб - канабіс та психотропну речовину – амфетамін.

Чоловік домовився про постачання до столиці шляхом незаконної пересилки через поштові відділення канабісу та амфетаміну із двома мешканцями іншої області, у тому числі фермером, який на власних земельних ділянках незаконно вирощував коноплю, приховуючи між іншими рослинами.

В подальшому зловмисник орендував квартиру, де його близькі родичі займалися розфасовкою наркотиків, та підібрав кількох дилерів, які безпосередньо займались збутом заборонених речовин.

"18.11.2017 організатора наркобізнесу затримано в порядку ст. 208 КПК України безпосередньо після одержання у київському поштовому відділенні чергової посилки з наркотичним засобом, який було приховано в цукерки. Під час поверхневого огляду у нього було виявлено майже 40 пакетиків з канабісом і амфетаміном. 19.11.2017 правоохоронці затримали двох його спільників, а також зловмисника, який збував наркотичні та психотропні речовини наркозалежним особам", - заявили в прес-службі прокуратури.

Повідомляється, що під час проведення слідчих дій за місцем проживання фігурантів провадження виявлено та вилучено значну кількість наркотичної речовини канабіс у скляних банках загальним об’ємом 7,5 літрів та близько 200 г амфетаміну.

Крім того, задокументовано факт незаконної пересилки із Запорізької області посилок з канабісом загальною масою понад 1,8 кг, а також подальшої пересилки наркотичного засобу до Вінницької області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 307 КК України, триває. Наразі проводяться хімічні експертизи та вирішується питання про оголошення затриманим про підозру та обрання вказаним особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...