"Путін підвів під монастир російський бізнес": Боровий розповів, що американські санкції заганяють у глухий кут бізнесменів у Росії

Сьогоднішній бізнес в РФ може існувати тільки в одній формі - протекціоністській, яка дозволяє отримувати бюджетні гроші, існувати тільки разом з чиновниками і ділитися з ними прибутком.

Фото: Главком.Російський опозиційний політик Костянтин Боровий заявив, що президент Російської Федерації Володимир Путін підвів практично весь великий бізнес в країні під американські санкції. Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"Ви знаєте, ці санкції дуже точкові і цілеспрямовані. Вони, скоріше, виконують функцію нагадування про те, що необхідно виконувати міжнародні угоди. Значно більш чутливою для Кремля є загальна атмосфера, в якій всі контакти з ним і тепер уже з російськими підприємцями взагалі є токсичними", - зазначив політик.

Боровий підкреслив, що на сьогоднішній день весь російський бізнес на 100 відсотків залежить від Кремля. Він може існувати тільки з дозволу Кремля і беручи участь в його проектах.

"Ситуація для бізнесу, строго кажучи, безвихідна. Тобто, зрозуміло, що при глибокому аналізі цих контактів з'ясовується, що весь бізнес в тій чи іншій мірі бере участь в проектах Кремля. Іноді навіть не на рівні Кремля власне, тому що з ним працюють десятки підприємців, а на рівні спільної роботи з регіональними керівниками і чиновниками", - уточнив політик.

За словами Борового, сьогоднішній бізнес в РФ може існувати тільки в одній формі - протекціоністській, яка дозволяє отримувати бюджетні гроші, існувати тільки разом з чиновниками і ділитися з ними прибутком.

"А це означає, що участь в проектах Кремля - єдина форма існування сьогоднішнього бізнесу. Всі проекти Кремля в тій чи іншій мірі пов'язані і з пропагандистськими кампаніями, і з будь-якою кримінальною активністю. Наприклад, пов'язані з Україною (Донбас, Крим). Тому сепарувати підприємців, розділити їх на групи - ті, хто займається кримінальною активністю, і ті, хто не займаються цим - просто неможливо. Кримінальною в сенсі санкційних заборон", - підкреслив політик.

Він додав, що в Росії немає підприємця, який відмовився б підтримати проект поставки озброєнь Північній Кореї. Це вигідно, дає величезні прибутки. І немає підприємця, який відмовився б на прохання Кремля або за пропозицією Кремля брати участь в підтримці кримських проектів або проектів на Донбасі.

Боровий уточнив, що на Кремль можуть вплинути ще й лютневі санкції.

"Вплине загальна спрямованість санкцій проти Кремля. А санкції проти окремих підприємців, звичайно ж, не вплинуть. Відбувається перереєстрація компаній, бізнесів", - підсумував він.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Шойгу міг би вчинити переворот і скинути Путіна? - Андрій Бондар

неділя, 28 квітень 2024, 0:15

"Те, що нині відбувається в Москві, інакше, ніж антикитайським заколотом, назвати не можна. Був би сильний крок з боку Сергія Шойгу ввести в Москву танки і захопити владу в Кремлі й Останкіно. Путіну - стрімкий бекіцер", - пише публіцист Андрій Бондар ...

Коли вам вчергове напишуть, що є план завершення війни літом 2024-го, восени 2024-го чи 2025 року, - вам напишуть свідому неправду, - експерт

неділя, 28 квітень 2024, 0:00

"Знову нагрібає хвиля про перемовини, примушення до миру й оце усе. Тут і Макрон із його розміщенням військ, і американська допомога, і нескінченність російських ресурсів, і Трамп — усе до купи. Тому варто все ж знову нагадати кілька очевидних речей", ...