Рятувати Росію приречена Україна: Американський дипломат про те, що говорить співвітчизникам

За словами Тейлора, американцям він розповідає, що Україна - дуже гарна країна, багато говорить про Крим і про те, що українська культура - дуже давня.

Фото: Голос Америки.Шостий посол США в Україні Вільям Тейлор розповів в інтерв'ю, на які питання про Україну він найчастіше відповідає в США і чого про американців не розуміють українці, передають Патріоти України з посиланням на "НВ".

За словами Тейлора, американцям він розповідає, що Україна - дуже гарна країна, багато говорить про Крим і про те, що українська культура - дуже давня.

"Я недавно дізнався, що під сучасним Києвом на Подолі знайдено стародавнє городище X століття. І це всьому світу говорить про те, наскільки глибоко в минуле сягає та цивілізація, скадкоємцями якої є українці. Тим більше, що в Х столітті на території Москви був дрімучий ліс", - зазначив він.

Дипломат також додав, що пояснює американцям, що Україна - це важливо.

"Події, що відбуваються в Україні, впливають на всю Європу і, до речі, на Росію теж. Від України залежить і доля демократії в Росії. Тому Україні важливо бути суверенною і приймати власні незалежні рішення", - наголосив Тейлор.

У свою чергу українцям він розповідає, що більшість американців погано розбираються в міжнародній політиці та Україні.

"При цьому у них викликає відгук Революція Гідності, Помаранчева революція, російська інтервенція у Криму та на Донбасі. Але вони не можуть бути постійно в курсі всіх подій. ... Україна ніколи не зможе постійно бути присутньою в топі головних американських новин. Але якщо Україна стане дійсно демократичною країною, то вона - безумовний союзник США", - сказав Тейлор.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...