"Родченко наносить удар": "Кат російського спорту" пригрозив новим допінговим скандалом, якщо росіян допустять до Олімпіади-2018

Деякі журналісти стверджують, що екс-глава Московської антидопінгової лабораторії вже передав свої матеріали комісіям Міжнародного Олімпійського комітету.

Фото: "Спорт-Экспресс". Заочно заарештований екс-глава Московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков, якого московська преса називає "катом російського спорту", обіцяє опублікувати нові дані про допінг-системі в Росії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на The Daily Mail.

За словами Родченкова, він зробить це, якщо МОК не відсторонить Росію від зимових Олімпійських ігор-2018 в Пхенчхані. Видання не виключає, що дана інформація зможе вплинути на рішення МОК про допуск російських спортсменів до ігор в Південній Кореї. При цьому інше видання - "Мейл он санді" - стверджує, що Родченков вже передав свої матеріали комісіям Міжнародного Олімпійського комітету (МОК) Деніса Освальда і Самюеля Шміда, які займаються розслідуванням допінгової ситуації в Росії.

Сам Григорій Родченков знаходиться в програмі захисту свідків. Детально про його свідчення поки невідомо. Але при цьому генеральний директор ВАДА Олів'є Нігглі вважає, що невизнання Росією існування у себе в країні допінгової системи може перешкодити російським спортсменам поїхати на Олімпіаду в Пхенчхані. Хоча останнє слово залишиться за МОК.

До попередження Нігглі про можливу відмову російським спортсменам виступати на зимовій Олімпіаді 2018 року слід поставитися з усією серйозністю. Так вважає спортивний коментатор Дмитро Губернієв.

При цьому заступник голови думського комітету з фізкультури, спорту і туризму Сергій Кривоносов зазначає, що спроба не допустити російських спортсменів до Олімпіади ініційована США.


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...