Дозріли: Європейський союз готовий позбутися залежності від газу РФ - російський політолог

Преображенський вважає, що у Москви немає ресурсу серйозно вплинути на процеси в ЄС чи США.

Фото: DW.Європейський Союз готовий позбутися залежності від газу з Російської Федерації. Про це розповів російський політолог Іван Преображенський в інтерв'ю журналу "Країна", передають Патріоти України з посиланням на Газета.ЮА.

"Європа готова позбуватися залежності від російських енергоресурсів. Це головна з'єднувальна ланка між ЄС і Москвою. Довіра, що існувала до 2014-го, в найближчі десятиріччя не відновиться" - пояснює експерт.

Змінити нинішню політику ЄС щодо Росії можуть наслідки внутрішньополітичних події у Німеччині, говорить політолог: "Якщо, наприклад, відбудуться дострокові вибори в Німеччині через неможливість там сформувати коаліцію й Анґела Меркель не стане канцлером, усе може змінитися. Берлін – один із головних моторів Євросоюзу. Новий канцлер може змінити політику щодо Росії на прихильнішу. Тому треба уважно слідкувати за двома речами: політичними розкладами в Німеччині та енергетичною політикою ЄС"

Іван Преображенський зазначає, якщо Париж далі буде підтримувати Берлін, то може бути посилення санкцій в руслі США.

"Завдяки зусиллям президента Франції Еммануеля Макрона починається нова єдина європейська політика. Вона – не прокремлівська", - говорить він.

У Москви немає ресурсу серйозно вплинути на процеси в ЄС чи США, але вона вперто пробує, вважає Іван Преображенський:

"Ці спроби призвели до погіршення репутації Росії. Тепер на Заході її сприймають як потойбічне зло. У німецькому Бремені прорвало в центрі міста трубу – винуватий Путін. Якщо раніше так жартували тільки в Україні, то зараз – в усіх європейських країнах. Іспанський міністр майже серйозно доповідав, що через Путіна їхні поліцейські побили людей у Каталонії.

Росія – не "імперія зла", якою був СРСР, бо його реально боялись. Але вона стає на Заході "хлопчиком для биття", на якого можна скинути власні промахи"

Росія далі вестиме інформаційну війну проти Заходу задля послаблення Євросоюзу як єдиного цілого. Умови в багатьох країнах цьому сприяють, прогнозує експерт.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...