Росіян, яких підозрюють у вбивстві Окуєвої та замаху на Мосійчука, можуть видати РФ - джерело

Представники російської влади ведуть переговори з владою України про екстрадицію заарештованих злочинців до Росії.

Фото: 24 Канал.Раніше заарештовані співробітниками СБУ два громадянина Росії, які народилися в Чечні, підозрюються в замаху на народного депутата Ігоря Мосійчука та вбивстві добровольця АТО Аміни Окуєвої. Їх можуть видати РФ. Про це повідомило ІНФОРМАТОРу власне джерело в МВС України, передають Патріоти України.

18 листопада цього року прес-служба СБУ повідомляла про затримання двох громадян РФ, оголошених у міжнародний розшук.

Тоді співробітники спецслужби заарештували у Києві уродженця Чечні, якого Інтерпол розшукував за вчинення особливо тяжких злочинів. Зокрема, його підозрювали у низці замовних вбивств, а саме – головного редактора російського видання «Форбс», громадянина США Пола Хлєбнікова та заступника голови керівника апарату Уряду Чеченської Республіки у 2001-2003 роках.

У той же день на Полтавщині працівники СБУ затримали також раніше оголошеного у міжнародний розшук громадянина РФ із Чечні. В минулому він був засуджений за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів у складі організованої групи в країнах ЄС.

Як розповіло джерело, обидва росіянина мають відношення до ФСБ РФ і підозрюються у замаху на життя народного депутата Ігоря Мосійчука під будівлею телеканалу Еспресо та диверсії, у результаті якої загинула помічниця Мосійчука, доброволець з Чечні Аміна Окуєва.

Джерело також повідомило, що наразі представники російської влади ведуть переговори з владою України про екстрадицію заарештованих злочинців до Росії.

Згідно з повідомленням СБУ, затриманий у Києві росіянин перебував у складі організованого злочинного угруповання, яке в Україні займалося вимаганням грошей у приватних підприємців.

Заарештованому на Полтавщині уродженцю Чечні у 2013 році вдалося втекти з приміщення зали суду міста Сандвік у Норвегії. Після скоєння чергових злочинів пов’язаних із викраденням автомобілів престижних марок він був поданий у міжнародний розшук Французькою Республікою. Для уникнення кримінальної відповідальності, він переховувався у різних країнах за підробленими паспортами.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...