Росіяни допоможуть Єгипту побудувати першу в країні АЕС

Станція будуватиметься за рахунок російського кредиту у 25 мільярдів доларів.

Фото: ТВ Центр.В Єгипті збудують першу у країні атомну електростанцію. Таку угоду підписали президенти Єгипту та Росії Абдул-Фаттах Халіл Ас-Сісі та Володимир Путін, повідомляють Патріоти України з посиланням на AFP.

Очікується, що потужність запланованої електростанції становитиме 4800 мегават. Вона буде побудована на півночі Єгипту в районі єд-Дабаа. Така інформація опублікована на сайті Російського атомного співтовариства. За даними організації, станція будуватиметься за рахунок російського кредиту у 25 мільярдів доларів. Перший реактор мають запустити 2024 року.

Договір про співпрацю у сфері атомної енергетики Росія та Єгипет підписали ще 2015 року. Тоді й вирішено було про допомогу РФ у будівництві АЕС.

Російська корпорація "Росатом" нещодавно почала будівництво в Туреччині атомної електростанції "Аккую" за обмеженим дозволом Туреччини. В Росії вважають проект одним із найсерйозніших в історії російсько-турецьких відносин.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...